Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Látnivalók Rómában

Európa

Látnivalók Rómában

Látnivalók Rómában
december 24
16:47 2015

Róma városában rengeteg dolgot érdemes meglátogatni, melyekre akár egy négy napos kirándulás is elég lehet.

A legegyszerűbb módja a Rómába való utazásnak az nyilván a repülés. Ráadásul olcsón is ki lehet fogni ide tartó járatokat, főleg hogyha Madridból indulnál útnak.

A fő látnivaló, amit semmiesetre sem hagyhatsz ki, az a Római Colosseum, a Forum Romanum, a Trevi-kút és a Vatikán.

A Vatikánban szintén fontos múzeumokat lehet találni, igazán lenyűgöző kiállításokkal. Rengeteg művészeti alkotás van itt, végezetül pedig megérkezel a Sixtus-kápolnába.

Vatican

Ha egy lélegzetállállítóan szép helyre szeretnél eljutni, kétség kívül a térképgalériát, azaz a Cartographiquét kell meglátogatnod. Amikor elmész a Vatikán városba, a fő látnivaló a Michelangelo által készített Sixtus-kápolna. Itt választják meg a pápát, emiatt talán ezt is tartják a Vatikán legfontosabb részének. Michelangelo különböző műremekeket készített, ezek közül a legragyogóbbak az Ádám teremtése és a Végítélet című freskók. Ezen munkák miatt indulnak el a legtöbben megnézni a Vatikánt.

A Sixtus-kápolnából kifelé jövet egy csigalépcsőt láthatsz majd, ez vezet végig a kijárathoz. Innen érdemes a San Pedro térre menni, itt található ugyanis a Bazilika. Ez egy hatalmas tér, a legfontosabb látnivaló pedig egyértelműen az oszlopok és a 140, szentekről mintázott szobor. A tér közepén pedig egy obeliszk látható, amely Egyiptomhoz tartozik, tőle nemm essze pedig két látványos szökőkút helyezkedik el.

St Pedro

Ezt követően megnézheted a Szent Péter Bazilikát is, amely a katolikus vallás legfontosabb temploma. Belsejében a világ leghíresebb szobrait találhatod, mint például Michelangelo Pietáját.

David

Mint te is láthatod, Róma egy olyan város, amit egy valóságos élmény felfedezni és elveszni benne. Ahol te is találhatsz valami újat és minden sarkon valami izgalmas dolog vár rád. Fedezd fel Róma városát és élvezd ki minden pillanatát!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment