Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Mi mindent lehet tenni Londonban, a világ leghíresebb városában?

Európa

Mi mindent lehet tenni Londonban, a világ leghíresebb városában?

Mi mindent lehet tenni Londonban, a világ leghíresebb városában?
december 04
12:52 2015

Adunk neked néhány tippet, hogy mégis mit tudsz tenni Londonban.

Elsősorban azt kell tudnod Londonról, hogy ez egy nagyszerű város, ahol élni és dolgozni egyaránt nagy élmény, és ez már hosszú évek óta így megy. Hogyha Londonba utaznál, tudnod kell hogy rengeteg hely vár rád, ahol ehetsz, ihatsz, alhatsz, vásárolhatsz és mindenek előtt olyan helyek, amelyekben elveszhetsz és amelyeket felfedezhetsz.

england,-london,-london-bridge_small

Emblematikus épületekkel van tele a város, múzeumokkal és rengeteg igazán érdekes galériával. Habár egy kifejezetten esős városról van szó, az emberek mégis folyton mosolyognak, talán azért, mert ez Európa legboldogabb városa.

A kérdés pedig… Mi a legjobb dolog, ami Londonban történik?

Az egyik legnépszerűbb nevezetesség az a London Bridge. Innen láthatod a London Eye-t és a város egyéb fontos látványosságait, mint például a Tower of Londont, Shakespeare Globe színházát és a Tate Modernt. A hídról tökéletes kilátás nyílik az egész városra.

England,-London,-London-Eye,-Thames_small

Londonban a múzeumok is igen fontosnak számítanak. Ezek közül szinte mindegyik ingyenesen látogatható, és rengeteg ideiglenes kiállítást tartanak. London leghíresebb múzeumai a National Gallery és a British Museum.

A legjobb kerület, amelyekben érdemes eltévedni kicsit, az kétség kívül a Coven Garden, amely a múltban egy igen fontos piactér volt. Manapság ez a fő központ, hogyha valaki vásárolgatásra vagy szórakozásra vágyik. Továbbá ott van Bloomsbury is, London tudományos központja, amely mind a mai napig a University of London, a British Museum és a British Library, azaz az országos könyvtár helyét szolgáltatja.

England,-London,-Covent-Garden,-red-telephone-box_small

Hogyha hagyományos nemzeti ételekre vágynál, mint például sült krumplira és halra (fish and chips); a városban szinte bárhol van lehetőséged ilyen éttermet találni. A legkiemelkedőbb ételek közé sorolható a bangladeshi konyha. Brick Lake-nél, Middle Eastern-nél, az Edgware Road-on és a brixtoni Caribbean-nél találhatsz bangladeshi étellel szolgáló éttermeket. Szintén ehetsz azonban egy Bourgh Marketben, ahol több, mint 70 sátorban árulnak termékeket a világ minden tájáról.

A parkok szerepe is igen fontos Anglia fővárosában. Rengeteg kerttel bír London, melyek közül a legszebbek talán a St James Park és a Hyde Park.

Ne feledd, a weblapunkon rengeteg olcsó jegyet találhatsz London városába!

Biztosra vesszük, hogy te is imádni fogod Londont!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment