Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Miért kell elmenned a Prado Múzeumba?

Európa

Miért kell elmenned a Prado Múzeumba?

Miért kell elmenned a Prado Múzeumba?
december 28
10:57 2015

A Prado Múzeum Madrid városának, de nagy valószínűség szerint egész Spanyolországnak is a leghíresebb múzeuma. Az európai művészet legnagyszerűbb remekművei kerülnek itt kiállításra.

A Prado Múzeumot rengeteg utazó látogatja meg évről évre azok közül, akik Madridba utaznak, még akkor is, ha egyébként nem feltétlenül szeretnek múzeumokba járni.

shutterstock_264032927

Tudj meg mindent a Prado Múzeumról!

A Goya kapunál audio-idegenvezetőt is lehet kérni, amely végigkísér utad során és elmagyarázza az itt látható festmények és szobrok legfontosabb jellemzőit illetve mögöttes tartalmait. Szintén érdemes belépésnél szerezni egy térképet, hiszen hatalmas, több emeletes épületről van szó. Ajánlatos reggel menni, hogy egy egész napot rászánhass a felfedezésre, anélkül, hogy túlságosan sietned kellene.

shutterstock_59215342

Az első terem, ahova betérsz majd, kétség kívül a leglátványosabb terme az egész múzeumnak. Az itt látható legfontosabb festmény az a Tiziano által készített V. Károly Lovagi Portréja, illetve Murillo Szeplőtlen Lélek című művei.

Goya szintén nagyon fontos alkotója a Prado állandó kiállításainak. Továbbá a Velázquez által festett Las Meninas, a Ruben által készített Három Grácia illetve El Greco Mellkasra Tett Kezű Úriember című művei számítanak még a leghíresebb festményeknek.

lasmeninasvelc3a1zquez

Mint nyilvánvalóvá vált, a Prado Múzeum tehát Spanyolország fővárosának legfontosabb kiállítóterme.

Összefoglalásképpen tehát ez a múzeum erősen ajánlott azok számára, akik szeretnének egy relaxáló élményben részesülni, a város zajától távol egy egész napon keresztül. A belépés bizonyos időközönként ingyenes. Az internet segítségével olcsó repjegyeket is találhatsz a madridi Barajas reptérre.

Látogasd meg tehát a spanyol fővárost még ma, és fedezd fel annak burjánzó kultúráját és élénk hangulatát, amely egy olyan élményt nyújt számodra, amelyet sosem tudsz majd elfeledni. Madrid a világ egyik legjobb városa, hiszen kulturálisan is kiemelkedő ajánlatai vannak számodra.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment