Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Amerika > Mit tudsz megnézni Washingtonban 48 óra alatt?

Amerika

Mit tudsz megnézni Washingtonban 48 óra alatt?

Mit tudsz megnézni Washingtonban 48 óra alatt?
december 19
10:54 2015

Washington nem csak azért érdekes város, mert az Amerikai Egyesült Államok fővárosa, hanem mert rengeteg felejthetetlen helyet rejt, amiket kétség nélkül én is szeretnék látni. Ha csak negyvennyolc órát tudsz Washingtonban eltölteni, végigcsinálhatsz egy hat és fél kilométeres utat, ami körbevezet a műemlékek között a Capitoliumtól egészen a nemzeti temetőig vagy Arlingtonig. Washingtonba elmenni, ha csak két napra is, olyan élmény, amit mindenkinek meg kell tapasztalnia élete során.

Az első hely, amit meg kell nézned, az  a Capitolium. A belépés ingyenes, de nem csak itt. A legtöbb emlékművet díjtalanul tekintheted meg Washingtonban. Ha szeretnéd a legtöbbet kihozni az utazásából, és minél többet megtudni Washington történelméről, érdemes egy idegenvezetőhöz csatlakozni. Még ugyanitt, a Capitolium területén megtekintheted a George Washington szobrot.

washington capitol hill

A National Mall nemzeti park is rendkívül látványos. Több, a városközpontban elhelyezett kertből áll. Egy másik fontos látnivaló a National Museum of Air and Space, azaz a nemzeti légi múzeum. Nekik van a legnagyobb repülőgép és űrhajó gyűjteményük az egész világon.

washington national mall

Utazásodnak egy másik különleges állomása lehet a második világháborúnak állított nemzeti emlékmű. Ez egy magas fokon őrzött, lenyűgöző épület. Az itt tapasztalható érzések leírhatatlanok. Ennek az utazásnak a végén meglátogathatod a Lincoln emlékművet. Ez az épület hasonló egy görög templomhoz. Kívül hatalmas pillérek veszik körül, belül pedig az USA volt miniszterelnökének, Abraham Lincolnnak lélegzet elállító szobra található, amit Daniel Chester készített. A belépés ingyenes, akár a többi emlékműben.

washington veteran memorial

Az utolsó napon meglátogathatod a nemzeti temetőt. Itt megtalálhatod J.F Kennedy és más fontos történelmi személyek sírhelyét. Innen rövid séta után, megnézheted a Fehér Házat is, ami valószínűleg a leghíresebb hely Washingtonban. Sajnos ezt csak kívülről teheted, mivel ebbe az épületbe civilek nem léphetnek be..

Ha úgy döntesz, hogy meglátogatod Washingtont, életed egyik legjobb élményében lesz részed. Washington a világ egyik leglenyűgözőbb városa, és rengeteg érv szól mellette, hogy meglátogasd.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment