Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Mit tudsz tenni Edinburghben?

Európa

Mit tudsz tenni Edinburghben?

Mit tudsz tenni Edinburghben?
december 23
06:00 2015

Edinburgh Skócia fővárosa és egy hely, amelynek minden egyes szeglete magával ragadó. Nem csak a műemlékek, a parkok és a kertek lenyűgözőek, de a gasztronómia is nagyon ízletes.

Annak ellenére, hogy a legfontosabb ok, amiért Edinburghbe utazunk, az a Kastély, szintén található itt sok-sok egyéb látványos hely, amit az utasoknak érdemes lehet megnézni.

Az első érdekesség, ami talán téged is érdekelhet, az az, hogy Edinburgh összes utcája a Princess Streethez csatlakozik, amely a főváros főutcája. ráadásul innen nyílik a legszebb kilátás a városra, hiszen innen látszódik a Kastély, az Óváros, az ősi városrész és az Északi-tenger is.

Princess Street

Ha szeretnéd átélni a város hajnali homályosságát, akkor a Carlton Hillben a helyed, amely a város egyik dombsága, és igazán látványos. Rengeteg érdekes neoklasszicista stílusú emlékművet találhatsz itt, melyeket a 19. században építettek.

Szintén megemlítendő az Arthur’s Seat-dombság,amely a város egyik jelképe. Itt található az egyik legjobb étterem is, ahol hagyományos skót ételeket szolgálnak fel, a neve pedig 21212. A domb tetején található. Amikor távozol, érdemes megnézni a Palace of Holyrood kastélyt is. Itt élt 1. Mária skót királynő, és időről időre a királyi család is itt tartózkodik. A palota előtti épület pedig a skót parlament. Másik fontos utca pedig a Royal Mile, amely összeköti a Holyrood palotát a Kastéllyal. Minden egyes része tartogat valamiféle meglepetést ennek az utcának.

Palace of Holyrood

Ha néhány templomot is szeretnél megnézni, érdemes elmenni a Cannon gate-re. Ebben a templomban házasodott meg Sarah, Ana hercegnő gyermeke.

Ha a történelmet is szereted, akkor talán szeretnéd megnézni a városi múzeumot, azaz a Museum of the Cityt, ha pedig Harry Potter története nyűgöz le igazán, akkor kávézz egyet az Elephant Houseban, ahol J. K. Rowling megírta a világhírű regénysorozat első epizódját.

Összefoglalásképpen rengeteg gyönyörű és látványos műemléket és egyebeket találhatsz Edinburgh városában. Ha úgy döntesz, ide utazol, akkor érdemes megkeresni a legolcsóbb megoldást, amelyeket online találhatsz meg.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment