Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Ázsia > A Shikoku Henroba utazás élménye

Ázsia

A Shikoku Henroba utazás élménye

A Shikoku Henroba utazás élménye
január 27
06:00 2016

A Shikoku Henro egy kanyargós út, amelyen 88 buddhista templom található. A Japánhoz tartozó Shikoku sziget igazán egyedülálló élményt nyújt. Ez a legkisebb sziget.

Manapság utazók ezrei járják végig ezt az utat évről évre. A Shikoku Henro Kukai alakjával kezdődik, aki a Japán történelem egyik legfontosabb alakja. Kukai Shikoku szigetén született a 7. században. 22 éves korára óriási dolgokat ért el, a japánok egyik nagy büszkesége az ő személye. Elkötelezett aszkéta életmódot folytatott és gyakran meditált. Ezen életstílusának köszönhetően gyakran utazott és sok spirituális erővel rendelkező helyet látogatott meg, ahol tudott meditálni.

shutterstock_122802352

Fedezd fel a Shikoku Henrot!

Egész élete során számtalan templomot látogatott meg a világ minden pontján. Egyesek szerint ő teremtette meg a buddhista templomokba való zarándok útvonalakat. Fontos tudni, hogy Kukai Kínába is ellátogatott, ahol felépített egy Shingon nevezetű buddhista templomot, amely manapság az ország egyik legfontosabbika.

Kukai halála után továbbra s folytatódtak az általa megteremtett hagyományok. Manapság Kobo Daishi néven ismerhetik többen is.

A Shikoku Henrohoz kapcsolódó tömérdek hagyománynak és tradícónak köszönhetően a buddhista templomok minden zarándok útvonala nagyon népszerű a világon.

shutterstock_122802304

Ősszel a legjobb elindulni a Shikoku Henrón, mert ekkor láthatod az évszak változatos színvilágát az ország legkülönfélébb fáinak köszönhetően. De persze tavasszal is nagy élmény, amikor már az időjárás egy kicsit jobb.

Nyáron viszont nagyon meleg van, míg télen nagyon hideg, ráadásul az esővel is érdemes számolni.

Hogyha szeretnél megfelelően öltözködni, akkor érdemes beszerezni egy fehér rövid ujjú pamutdzsekit, amit Uwaginak hívnak. Továbbá egy kalapra is szükséged lesz, és a sétáló pálcádat se hagyd otthon!

Ha szeretnél átélni a túra sajátosságait, ne feledd, rengeteg repjegyet vásárolhatsz Japán legtöbb nagyvárosába elérhető áron. Válaszd ki a kedvenc városodat és élj át egy magával ragadó élményt!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment