Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Témák > A világ legérdekesebb vasúti múzeumai

Témák

A világ legérdekesebb vasúti múzeumai

A világ legérdekesebb vasúti múzeumai
január 28
06:00 2016

Sokan valósággal rajonganak a vonatokért. Ennek köszönhetően sok városban vonatoknak és a vasutaknak szentelt múzeumokat is lehet találni. Ha szeretsz vonatozni, és érdekesnek az ehhez a tömegközlekedési eszközhöz köthető érdekességek, akkor talán érdemes lenne ellátogatnod az alábbiak közül néhány helyre!

industry-rails-train-path

Gyakori gondolat, hogy a vonat nem csak egyszerű tömegközlekedési eszköz, hanem egy olyan jármű, ahol a gondolatok még magánál a vonatnál is sebesebben száguldoznak. Rengeteg különböző vonat létezik, például vannak hosszú- és vannak rövid távra tervezett vonatok is.

Fedezd fel ennek a csodás eszköznek a történetét!

Az angliai York városában lehetett rálelni a világ első vonatára. Itt is található ennek örömére a világ legnagyobb vasúti múzeuma. Yorkban kezdődött az ipari forradalom is. A múzeumban 300 különféle vonattípus van kiállítva, melyek mindegyike rengeteg lenyűgöző érdekességgel szolgálhat. Továbbá találhatsz itt egy replikát a „Rocketről”, ami az egyik leghíresebb vonat.

shutterstock_155642129

Szintén fontosnak nevezhető a Tokiótól nem messze fellelhető vasúti múzeum, amelyet az Omiya kerületben találhatunk Saitama városában. Ez a legnagyobb ilyen múzeum Japánban. Rengetegféle-fajta vonattal találkozhatsz, ráadásul itt van a világ első vonatai közül az egyik.

Isztambulban szintén találhatunk a tömegközlekedési eszköz tiszteletére rendezett kiállításokat, azonban a török város többet is tud kínálni: itt van ugyanis a világ egyik leggyönyörűbb vasútállomása. Sirkecinek nevezik az állomást, és itt is van egy kisebb vasúti múzeum.

Végezetül pedig Norvégiára térünk ki. A skandináv országba látogató vonat-mániásoknak érdemes lehet elutazni a Flaam nevű falvacskába, amely az egyik leglenyűgözőbb vasútállomás, amivel valaha találkozhatsz!

shutterstock_284302196

Ezek tehát a világ legjobb vasúti múzeumai, melyek meglátogatása közben a természet ezernyi csodája ejthet ámulatba, tehát igencsak érdemes elvonatozni ezekre a helyekre! Főleg, hogyha még szeretnél is tanulni a vonatokról, illetve azok történelméről, miközben új városokat fedezel fel és kivonatozod magad. Keress repjegyeket különféle internetes oldalak segítségével, és kezdd meg a kalandodat minél előbb! Vagy netán inkább vonatoznál?

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment