Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Európa 5 leghíresebb múzeuma

Európa

Európa 5 leghíresebb múzeuma

Európa 5 leghíresebb múzeuma
január 25
12:56 2016

Európában számos múzeum található, így az ideutazóknak rengeteg lehetősége van a művészetekről és a történelemről informálódni. Itt az 5 leghíresebb európai múzeum listája.

Louvre

Talán senki számára nem meglepő, hogy a világ leghíresebb múzeuma a Párizsban található Louvre. Szintén ez a világ leglátogatottabb múzeuma is. Különböző művészeti korszakokból találhatunk itt műveket, az antik korszaktól a reneszánszon át egészen a 19. századig. A világ egyik leghíresebb festményét, a Mona Lisát is itt lehet megtalálni.

france-landmark-lights-night

London National Gallery

A London National Gallery a világ harmadik leglátogatottabb múzeuma. 1824-ben alapították meg a múzeumot, amely egy William Wilkins által tervezett épületben kapott otthont, ami végül 1838-ra épült fel. Habár azóta az egész épületet teljesen átépítették, csak a homlokzat maradt meg eredeti állapotában. Minderre azért volt szükség, mert a történelem folyamán sokszor esett át az épület javításokon, renoválásokon és bővíteni is kellett a múzeumot. A leghíresebb festmények itt többek között Turnertől a „The Fighting Téméraire”, Cézanntól a Fürdőzők, Velázqueztől a Rokeby Venus vagy épp Van Goghtól a Napraforgók.

shutterstock_276827081

Hermitage

A Hermitage Múzeum nem csak a világ egyik legnagyobb, de ezzel együtt az egyik legrégebbi múzeuma is. Gyűjteményét több, mint 3 milliónyi műalkotásra becsülik, amellyel szintén ők büszkélkedhetnek a világ legnagyobb festészeti gyűjteményével is. Szakértők szerint akkora gyűjteményről van szó, hogy ha valaki mindegyik remekművet látni szeretné, és mindegyiket csupán egyetlen percig nézni, 11 évig tartana, amíg mindet végig tudná nézni.

shutterstock_127944062

Rijksmuseum

Rijksmuseum Amszterdamban található, és ez Hollandia nemzeti múzeuma. Több, mint 1 millió festményből álló gyűjteménnyel rendelkeznek, ezek közül 8,000 ma is ki van állítva a múzeumban. A festmények java része a holland aranykorszakból származik, így főként Rembrandt és Vermeer képeket lehet találni azok közül, amikre a legbüszkébbek.

shutterstock_253447303

Prado

A spanyol művészet legjobban a Prado Múzeumban kerül kifejezésre, ez egy minden kétséget kizáró tény. Rengeteg munkát találni itt El Grecótól, Velázqueztől, Titiantól és Francisco Goyától. A jelenlegi kiállítás nagyjából 7,600 festményt tartalmaz. Szintén világszerte ismert múzeumok még a Thyssen-Bornemissza Múzeum és a Museo Reina Sofía, amelyek mind sétálótávolságon belül vannak a Pradótól. Ez a három múzeum teljesíti ki a Madridi Művészetek Arany Háromszögét.

shutterstock_186776228

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment