Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Fuerteventura

Európa

Fuerteventura

Fuerteventura
január 15
12:14 2016

Fuerteventura a Kanári-szigetek második legnagyobb szigete, mely az Atlanti-óceán egyik érintetlen paradicsomának is nevezhető, bár kevésbé felkapott célpont, mint „nagy tetvére” Gran Canaria.

Mikor megérkezünk Fuerteventura-ra, egy nyugodt, békés szigetet találunk, mely valóban egy érintetlen sziget hangulatát kelti, azonban közelsem üres vagy unalmas pihenőhely.

shutterstock_245616586

Elsősorban az aktív pihenést keresők utaznak Fuerteventura-ra, mivel a szigetnek több, mint 100 strandja van, ahol szinte mindent lehet csinálni. Van aranybarna homokos tengerparti része, fehér homokos tengerparti rész, köves, illetve sivatagos tengerparti része is. Legnagyobb arányban a szörfölés szerelmeseinek célállomása Fuerteventura, melyben partja alkalmas ezen sport űzésére, azonban strandok széles skáláját találhatjuk meg itt, egészen a nudista strandokig!

shutterstock_33311545

A sziget keleti partján egy érdekes látvány tárul elénk. Először egy a partra kiállított bálna csontvázat látunk meg. Itt szinte kötelező készíteni egy képet! A sziget partjára évente sok bálna tetemet vet partra a víz, és sok csontvázat állítanak ki a parton. Így láthatjuk, milyen hatalmasak is ezek az állatok.

A legérdekesebb múzeum talán a Só múzeum. A múzeum két részből áll, egy valóban múzeumként funkcionáló épületből, valamint egy kültéri részből, ahol megtekinthetjük, hogyan állítják elő a tengervízből a sót. Sokan meglepődve látják, hogy a sót, nemcsak az ételekhez használjuk, hanem textilekhez, kozmetikumokhoz és más vegyi anyagokhoz.

Fuerteventura talán azért az egyik legszebb sziget, mivel itt a tengerpart mellett rögtön megtapasztalhatjuk a végtelenségig nyúló sivatagot is. A sziget eredetileg vulkanikus sziget volt, azonban hegyei mára már megkoptak, ezért is nevezik az Öreg szigetnek, hiszen ma már alig néhány száz méteresek ezek a hegyek.

A táj változatossága miatt választottak az Exodus c. cím forgatásának egyes jeleneteihez. A sivatagos rész kellős közepén találhatjuk a Ecomúzeumot, ami lényegében egy jól megőrzött régi falu, ahol megtekinthetjük hogyan is éltek egy évszázaddal ezelőtt az itt gazdálkodó parasztok. Itt egy-egy kunyhóban még ma is bemutatják, hogyan szőttek vagy épp sütöttek kenyeret a szigetlakók elődei.

shutterstock_277523525

Mindenképp érdemes aláhúzni azonban, hogy Fuerteventurára utazni azoknak érdemes, akik aktív kikapcsolódást keresnek, mivel a sziget alapvetően nem szórakozásra vagy éjszakai életre van berendezkedve. Ezért sokszor a fitalok egy rövid repülőgép úttal átruccannak a közelben lévő legnagyobb szigetre, Gran Canaria-ra, ahol ellenben nyüzsgő pezsgő éjszakai életet találnak.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment