Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Helyek, melyeket mindenképp látnod kell, ha Bordeaux-ban jársz

Európa

Helyek, melyeket mindenképp látnod kell, ha Bordeaux-ban jársz

Helyek, melyeket mindenképp látnod kell, ha Bordeaux-ban jársz
január 18
12:43 2016

Bordeaux városát egy valóságos emlékműnek tartják, hiszen minden egyes szeglete rejteget valami csodálatra méltót. Mégis vannak bizonyos helyek, melyeket semmiképpen sem szabad kihagyni a programból, hogyha erre tévednél. Bordeaux városa ugyanis telis-tele van műemlékekkel, múzeumokkal és boltokkal.

Az első hely, amit meg kellene látogatnod Franciaország ezen városában, az mindenképpen a Hold névre keresztelt kikötő legyen. Ezt a városrészt az UNESCO a Világörökség részének jelölte. Építészetileg egy valóságos csodával van dolgunk! Alakjáról kapta a nevét, ugyanis félhold alakot vesz fel a kikötő.

shutterstock_328810067

A város szempontjából szintén nagy jelentőséggel bír a folyója is, melyet Garonának hívnak. A folyót átszelő híd az első építmény a folyó közelében. Kőből készült.

shutterstock_272855417

Bordeauxban rengeteg torony található, melyekről ragyogó kilátás nyílik a városra. Ezeket a tornyokat a város különböző pontjain fellelhető templomokban keresd.

A Bordeaux-i színház szintén egy fontos épülete a városnak, és mindenképpen érdemes megnézned, hogyha már idáig utaztál. Neoklasszicista építészeti stílusban épült fel a színház. Ha van időd maradni pár napot Bordeauxban, akkor megnézhetsz pár színházi előadást is.

shutterstock_201925585

Ha a művészetek és a múzeumok kedvelője vagy, a legjobb dolog amit tehetsz, az kétség kívül a múzeum-túra megtétele legyen, hiszen a város tele van jobbnál jobb és különböző típusú múzeummal. Talán mind közül a legfontosabb a Kortárs Művészetek Múzeuma, amelyben rengeteg igen érdekes kiállítást rendeznek. Szintén fontos a Szépművészeti Múzeum is, ahol igen jelentős műveket lehet megcsodálni, így például Tiziano, Renoir vagy éppen Van Dyck remekműveit.

Végezetül pedig, bevásárolni is el lehet menni Bordeaux városában. Különböző vásárló utcákat lehet találni a városban szerteszét., ahol mindenféle szuvenírt vásárolhatsz magadnak, barátaidnak vagy családodnak. A legjobb szuvenír, amit Bordeauxban vehetsz, az mindenképpen egy üveg bor, hiszen Franciaországban híresen jó borokat termelnek!

Mint te is láthatod, Bordeaux városának minden szegletén találhatsz valami ínyedre valót. Ha meghoztuk a kedvedet egy bordeauxi utazáshoz, keresd meg és foglald le a legolcsóbb repjegyet Bordeauxba még ma!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment