Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Milánó – a kultúra, a divat és a pezsgés városa

Európa

Milánó – a kultúra, a divat és a pezsgés városa

Milánó – a kultúra, a divat és a pezsgés városa
január 08
12:42 2016

Ha valaki úgy dönt, hogy szeretné megismerni Olaszországot, megtapasztalni a világhíres olasz életstílust, az ne Milánóval kezdje. Bár az ország második legnagyobb városa Róma után, nem is lehetne nagyobb ellentétben vele. Rómát a „régi” Olaszországnak szokták nevezni, Milánó pedig az „új” Olaszországot képviseli. De mégis miért vonz évente több millió látogatót az ország legmodernebb városa? Elsősorban az, amit milánói életstílusnak szokás nevezni: az opera, a foci, a divat és a pezsgő metropolisz lüktetése.

A legtöbb látványosság a Milánói Dóm környékén található, a városlátogatást ezért érdemes ezzel a gyönyörű épülettel kezdeni. A fehérmárványból készült templom építése 1965-ben fejeződött be és közel 600 évig tartott, így magában hordozza a gótikus, reneszánsz és neoklasszikus elemeket. 135 torony, 95 vízköpő és 2245 szoba található benne. Belépve a falakon végigfutó színes fények, a levegőt megfűszerező tömjén és a 600 éves múlt tudata végtelen nyugalommal tölti el az embert. Az épület terasza is látogatható, ahonnan az egész városra és a távolabbi hegyekre is rálátni. Természetesen a látvány lenyűgöző.

shutterstock_117203953

A Dóm térről nyílik a hatalmas, kereszt alaprajzú fedett passzázs, a Vittorio Emanuele II galéria. Ez köti össze a város főterét, a Piazza del Duomót a Piazza della Scalával, ahol a világhírű operaház, a Teatro alla Scala épülete áll. Az 1877-ben felavatott elegáns passzázs a látványon kívül elegáns üzleteiről vált híressé, olyan márkák képviseltetik itt magukat, mint a Gucci, a Louis Vuitton, a Massimo Dutti vagy a Prada. A közelben található a divatvilág egyik legismertebb főutcája, a Via Monte Napoleoné is, ahol a legnagyobb divatházak üzletei sorakoznak. Nem messze pedig a Corso Vittorio Emanuele II található, amely a környék többi kis utcájával együtt alkotják a divatközpontot.

shutterstock_334178606

Az 1778-ban megnyílt Teatro alla Scala sokáig Európa legnagyobb színpadának számított és a mai napig a világ egyik vezető opera- és balettházának tartják számon. A világ legnagyobb művészei léptek fel falai között, mint például Maria Callas, Luciano Pavarotti vagy Andrea Bocelli. Érdemes itt is eltölteni egy estét és belekóstolni a kultúra egyik központjának történéseibe.

Milánóban, a Santa Maria delle Grazie templomban található Leonardo da Vinci lenyűgöző alkotása, az Utolsó Vacsora is. A milánói hercegek korábbi rezidenciája, a Castello Sforzesco vagy az Olaszország egyik legfontosabb gyűjteményének otthont adó Pinacoteca di Brera, a Leonardo da Vinci múzeum vagy a nyüzsgő Navigli negyed mind egy külön ok, hogy Milánóba repüljön az ember. Akár vásárolni, akár egy jó focimeccs kedvéért, akár a kultúra vagy a kiváló éttermek miatt keresi fel valaki a várost, garantáltan élményekkel gazdagon tér majd haza.

 

 

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment