Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Mit lehet csinálni San Gimignanoban?

Európa

Mit lehet csinálni San Gimignanoban?

Mit lehet csinálni San Gimignanoban?
január 21
06:00 2016

A Toscanában található San Gimignanót középkori városkaként ismerhetjük, és emiatt nagyon nagyon híressé is vált. Nem a modern épületei és felhőkarcolói teszik feledhetetlenné ezt a települést, hanem a klasszikus, hagyományos stílusa.

shutterstock_230413081

San Gimignano egy apró városka, ahol kiélvezhetsz rengetegféle turista attrakciót a toscanai kilátás gyönyörével egyetemben. Firenze és Siena városai között terül el, pontosan egy órányi autóútra mindkét várostól. A 12. században kezdődött a város felemelkedése, amikor Róma városának köszönhetően San Gimignano is egyre fontosabbá kezdett válni.

Manapság San Gimignano egy falakkal körbevett kisváros, melynek minden utcája sétálóút.

Élvezd ki Olaszország legismeretlenebb városát!

A település főutcája a Diacceto utca, ahol egyik ház különlegesebb a másiknál. Ráadásul illik észben tartani azt is, hogy a város minden sarkán a középkor egy újabb korszakába csöppenhetsz.

shutterstock_98079953

Ha szeretnél szuveníreket vásárolni, tudnod kell, hogy rengeteg elsősorban ilyesmivel foglalkozó boltocskát lehet találni.

Az utca végén két csodás teret fogsz találni, amelyek egyaránt nagyon fontosak San Gimignano városának. Ezek a Duomo és a Cisterna terek. Mindkét téren 13 torony van, amelyek felhőkarcolóként hatnak itt. Ezeket a tornyokat kőből építették.

A Duomo téren találhatod a Colegiatát, amely egy, a 12. században épült templom. Továbbá meglátogathatod a Popolo Palotát is, amely 1288-ban még városházaként funkcionált. Manapság ez a Polgári Múzeum, ahol felmászhatsz a legmagasabb torony tetejére is.

shutterstock_83905606

A Cisterna téren pedig megtalálhatod San Gimignano központját, ahol többek között az ország legjobb jégkréme is kapható. Ha úgy döntöttél, elutazol ebbe a városkába, ne feledd, online találod a legolcsóbb repjegyeket Firenzébe és Sienába is!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment