Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Szeretnél egy napra méhésszé válni?

Európa

Szeretnél egy napra méhésszé válni?

Szeretnél egy napra méhésszé válni?
január 08
21:36 2016

A mézgyűjtés egy igen érdekes tevékenység ami egyben munka is, de hogyha szeretnél másképp élni, szabadidődben mindenképp megtapasztalhatod ezt az egyedülálló élményt is. Így egyetlen napra méhésszé válhatsz.

Ha szeretnél megtudni, milyen a méhészek élete, tudnod kell, hogy Spanyolországban sok helyen tudod ezt csinálni. Ezeket a helyeket elsősorban Andalúziában, Katalóniában, Kasztília és Leonban vagy Baszk Földön találhatod.

dawn-nature-sunset-people

Az efféle utazásokkal sokat tanulhatsz a helyi kultúráról és a méhekről. Felfedezheted, hogyan dolgoznak össze ezek az állatok. Továbbá megtudhatod azt is, milyen egy méhkas élete. A legfontosabb pedig, hogy rengeteg mindent megtudhatsz a méhészek életéről is. Ez ilyesfajta tevékenységek valójában hihetetlenül szórakoztatóak tudnak lenni.

Tavasszal vagy nyáron érdemes ilyen utaknak nekivágni, mert ekkor az idő jobb, így szabadtéri tevékenységeket is élvezettel végezhetsz a méhekkel kapcsolatosan.

Élvezd az egész családdal együtt ezt a tevékenységet!

Habár a túra minden egyes állomása igazán érdekes lehet, mégis a legjobb mind közül kétség kívül az, hogy a méhraj viselkedését minden esetben elmagyarázza egy profi. Ilyenkor közelről láthatod ezeket az állatokat és töviről-hegyire felfedezheted a mézkészítés folyamatát. Ráadásul arra is fényt deríthetsz, hogy hogyan születnek a méhek. Mindezt a méhészek hagyományos egyenruhájában teheted meg!

Ezzel az új élménnyel tehát felfedezheted a méhészkedés történetét és evolúcióját, illetve megismerheted a szakmában használatos eszközöket is. És persze különféle mézeket kóstolgathatsz!

shutterstock_218125828

Annak ellenére, hogy ez egy lenyűgöző élmény, azért néhány óvintézkedést illik szem előtt tartani, mint például vinni magaddal egy ládányi füstöt, ezzel lenyugtatva a méheket ha esetleg támadni akarnának. Utad végén képes leszel felismerni különféle méheket és az általuk készített legkülönfélébb termékeket is, mint például a mézet, a méhpempőt és a pollent. Ha szeretnéd átélni ezt a páratlan élményt, látogasd meg ezeket a helyeket Spanyolországban!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment