Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Ázsia > A Transzszibériai vasútvonal

Ázsia

A Transzszibériai vasútvonal

A Transzszibériai vasútvonal
február 11
21:03 2016

Oroszországba látogatni az egyik legizgalmasabb és legfeledhetetlenebb utazás lehet az ember életében. Oroszország a világ legnagyobb országa, amely Európa és Ázsia térségében helyezkedik el. 185 etnikai csoport él a területén, akik a különböző régiókban 35 hivatalos és több mint 100 kisebb nyelvet beszélnek.  A legjobb módja annak, hogy megtapasztaljuk ezt a kulturális sokszínűséget, ha felülünk a Transzszibériai vasútra.

A Transzszibériai vasút Moszkvát köti össze Vlagyivosztokkal. A vonal hossza 9,289 km és a világ leghosszabb vasútvonalának számít. Több száz városon és hét időzónán halad át, miközben az egyik végéből a másikba való utazás nyolc napig tart.

shutterstock_143014621

Bár a legnépszerűbb a Moszkva és Vlagyivosztok közötti út, ezen felül még két másik lehetséges útvonal közül is választhatunk. A Transzmongol és a Transzmandzsúria vonalak egyaránt izgalmas úticélként szolgálhatnak. Talán az utóbbi a legérdekesebb mindhárom közül, amely Moszkvától Ulan Udebáig ugyan azon az útvonalon halad, mint a Transzszibériai vonal. Innen viszont Mongólia, a Góbi sivatag és Kína felé haladhatunk tovább.

shutterstock_87825229

Arra nincs lehetőség, hogy nyílt jegyet váltsunk és kedvünk szerint le vagy felszálljunk a vonatra. Amennyiben egy sztenderd transzszibériai jegyet vásárolunk, azt a rajta szereplő dátum szerint kell felhasználnunk, ellenben jár hozzá egy hálóhely. Ez a jegy a legalkalmasabb arra, ha megszakítás nélkül utaznánk és a lehető leggyorsabban szeretnénk Kínába érni.

A 8 napos állandó utazás viszont unalmas lehet, nem is beszélve a sok városról, amiket elmulasztunk útközben. Ebben az esetben az a legjobb megoldás, ha több jegyet vásárolunk a különböző vonalakra, így kedvünk szerint szervezhetjük meg rövid kiruccanásainkat. Ilyen kihagyhatatlan célpont lehet például az Urál, az Európát és Ázsiát elválasztó hegység lábánál fekvő Jekatyerinburg,  továbbá Irkutsk, amely a világ legmélyebb tava, a Bakail tó közelében fekszik, valamint Ulan Ude és Ulánbátor Mongóliában. Azok számára, akik utazni készülnek, rengeteg információ, útikalauz és tipp érhető el a témában.

shutterstock_240327970

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment