Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Utazási tippek > Amit tennünk kell, ha úszás közben cápát látunk

Utazási tippek

Amit tennünk kell, ha úszás közben cápát látunk

Amit tennünk kell, ha úszás közben cápát látunk
február 29
11:58 2016

Manapság természetes, hogy ha tengerben úszunk, cápát láthatunk. Szóval, ha már volt ilyen élményed vagy számíthatsz rá, hogy lesz, akkor érdemes észben tartanod az alábbi fontos tanácsokat.

Ha szeretsz merülni, mindig figyelj ezekre az esszenciális dolgokra, így problémák nélkül élvezheted a hely szépségeit.

A cápák sok helyre képesek eljutni, így olyan strandokon is felbukkanhatnak, amelyek alapesetben nem veszélyesek. A legjobb, amit ilyenkor tehetünk, ha a cápa testét imitáljuk. Ez a világ minden pontján ugyan azt jelenti.

Ezen kívül észben kell tartanunk, hogy ne tegyünk semmilyen hirtelen mozdulatot vagy ne kezdjünk el menekülni, mert a cápa ezt észreveszi. Sose felejtsük el, hogy az ő természetes környezetében tartózkodunk, ennél fogva mindig előnyben van velünk szemben. Többé-kevésbé maradjunk rezzenéstelenek vagy tegyünk lassú és megfontolt mozdulatokat.

shutterstock_163256567

Élvezd a tenger alatti természet szépségét!

Ha a víz alatt úszva cápát észlelünk, első dolgunk legyen figyelmeztetni mindenkit, aki velünk együtt merül.

shutterstock_213109372

Habár Spielberg Cápa című filmje miatt mindenki fél a cápáktól, valójában ez az állat ritkán támad. Sokféle alfaja létezik, a legveszélyesebb azonban a fehér cápa. Ez a fajta valós veszélyt jelent az emberre is.

shutterstock_172147238

Ha azonban nyugodtak és lazák vagyunk akár képet is készíthetünk róluk, ugyanis az állat csak akkor támad, ha ideges. Ne felejtünk el víz alatti kamerát vinni magunkkal, ellenben ha közel kerülünk egy ilyen állathoz, akkor érdemes a kamera helyett inkább a saját szemünkkel megtapasztalnunk ezt az élményt.

A fenti tanácsokat követve bárhol és bármikor gyakorolhatjuk a merülést és élvezhetjük a leglátványosabb helyeket. És soha ne felejtsünk el nyugodtak maradni, amikor egy cápát vagy egy hozzá hasonló állatot látunk.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment