Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Melyek Európa legromantikusabb városai?

Európa

Melyek Európa legromantikusabb városai?

Melyek Európa legromantikusabb városai?
február 16
18:49 2016

Európában igazán sok romantikus város található. Érdemes ezeket meglátogatnunk és esetleg meglepnünk partnerünket valamivel ezeken a különleges helyeken.

Az első város természetesen Párizs, ugyanis hagyományosan ezt tartják a világ legromantikusabb helyének és ahol kétségtelenül mi is szerelemre találhatunk. Ha valami romantikust szeretnénk látni, akkor este érdemes elmenni a Montmartreon található Sacré Coeur –bazilikába (Szent Szív-bazilika), ahonnan csodálatos rálátás nyílik a városra. Végül pedig keressük fel az Eiffel-tornyot, majd Párizsban gyönyörködve költsünk el egy romantikus vacsorát egy hajó étteremben.

shutterstock_230624398

A másik Velence, a szerelmesek fővárosa. Velence varázslatos hely, ahol egy gondolában kóborolhatjuk be a környéket.  A legkiemelkedőbb látványossága a Rialto-híd és a Gran Canal (Nagy Csatorna).  Sokan azt mondják, ez a tökéletes város egy esküvőhöz.

shutterstock_366487250

Fedezd fel a világ legromantikusabb városát!

Északabbra Prága számít a szerelmesek városának. Nagyszerű hely. A legjobb, ha este végigmegyünk a Karl-hídon és csak hallgatjuk a hegedűk és az áradó klasszikus zene hangjait. Tökéletes terv!

shutterstock_222064795

Másrészről nincs messze Róma sem. Róma kétségtelenül az örök város, ahol felkereshetjük a Gianicolot, a Spanyol lépcsőt, a Trevi-kutat és a Sant’Angelot (Angyalhídat). A Milvio-hídban pedig, a rajta található rengeteg lakattal, az igaz szerelem szimbólumát találjuk. Manapság a híd Federico Moccia: Tengo ganas de ti (Téged akarlak) című könyve miatt a legnépszerűbb.

shutterstock_110843582

Végül ott van még Olaszországban Firenze, a művészetek és a szerelem városa is. Az ország legromantikusabb városának tartják, ahol megkóstolhatjuk a híres pizzát és partnerünkkel élvezhetjük a ránk áradó kultúrát.

shutterstock_223469941 (1)

Kétségtelenül sok olyan város van Európában, ahol egy életre elég romantikus élményt szerezhetünk és garantáltan mindegyiket imádni is fogunk.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment