Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Firenze, a kultúra városa

Európa

Firenze, a kultúra városa

Firenze, a kultúra városa
február 15
06:00 2016

Toszkána fővárosát az év bármely szakában érdemes meglátogatni. Az időjárás enyhe és a turista szezon Firenzében egész évben tart. Még ha esik is az eső, rengeteg a programlehetőség, múzeumok, kiállítások, busztúrák, vásárlások vagy akár még főzőleckéket is vehet az oda látogató.

A városnézést kezdheted a történelmi városközpont felfedezésével. Ugyan Firenze központja relatív kicsi, valaki könnyen eltölthet egy fél napot az elbűvölő utcákon az utcazenészeket hallgatva, egy csésze kávé társaságában, a megszámlálhatatlan kávézók egyikében.

firenze

Kétség sem férhet hozzá, hogy az egyik legnagyobb turista látványosság a firenzei dóm, az úgynevezett Cattedrale di Santa Maria del Fiore. Azt is mondják, hogy valaki nem járt még Firenzében, amíg nem látta a dómot és nem járt annak tetején. Azon felül, hogy Európa egyik leggyönyörűbb temploma, tornyából a város látképe lélegzetelállító.

firenze5

Egy város tele kultúrával, tradícióval és románccal

Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy átsétálj az aranyművesek hídján a híres Ponto Vecchio-n. Annak ellenére, hogy a hidat a tizennegyedik században építették megőrizte eredeti kinézetét. A korabeli kereskedők üzletei helyett ma souvenir boltok vannak rajta. Míg a legtöbb olasz híd megsemmisült a második világháború alatt a Ponto Vecchio érintetlen maradt. A helyiek azt mondják, hogy ez Hitler közvetlen parancsának volt köszönhető, hogy ne pusztítsák el a hidat.

firenze3

Egy utazás Firenzébe jó lehetőség, hogy jobban megismerd az olasz művészetet és meglátogasd a múzeumokat. Toszkána leghíresebb múzeuma a Firenzei Galéria. A múzeum fő attrakciója az öt méter magas márvány Dávid szobor, melyet Michelangelo készített a reneszánsz alatt. Firenzében található még az Uffizi képtár, mely Olaszország legtöbbet látogatott múzeuma. Gyűjteményében találhatóak Leonardo da Vinci, Titian, Michelangelo, Sandro Botticelli és mások munkái.

firenze2

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment