Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Melyek a jellegzetes spanyol ételek télen?

Európa

Melyek a jellegzetes spanyol ételek télen?

Melyek a jellegzetes spanyol ételek télen?
február 23
16:07 2016

Télen általában az átlagosnál kicsit tradicionálisabb és az erre az időszakra különösen jellemző ételeket fogyasztunk. A kínálat városonként változik, melyekből most mi is bemutatunk párat. Spanyolországban ugyanis rengeteg olyan ételt próbálhatunk ki, amelynek elkészítése városról városra változik.

Ezek az ételek tökéletesek a téli időszakban, hiszen segítenek a nátha leküzdésében és egyben igen táplálóak is.

Az első bemutatott étel zöldbabból készül, melyet kagylóval, tőkehallal, gombával vagy esetleg némi zöldségfélével főznek össze. Néhány helyen, mint például Madridban a zöldbab igen népszerű ételnek számít.

Jó étvágyat kívánunk egész Spanyolország legjobb ételeihez!

Spanyolország másik fontos étele, és amelyik Madridban az elsőszámúnak tartanak az a ragu. Étteremtől függően viszonylag olcsón, szinte mindenütt megtalálható a fővárosban.

shutterstock_309100262

Az Atascaburras hideg téli napokon elengedhetetlen Spanyolországban. Satilla La Mancha-ból származik és az ország egyik legelterjedtebb ételének számít. Tőkehal, burgonya, olaj, fokhagyma és mogyoró van benne. Néhányan azt állítják, havat is tehetünk bele, bár ez eléggé furcsán hangzik.

A Cataluña-ból származik az országszerte is ismert Escudella. Burgonya, csicseriborsó, répa, zeller és káposzta van benne. Karácsonykor pedig a galed nevezetű, csigatésztából készült fogást találjuk az asztalokon.

shutterstock_367158251

A lencsét az ország tájegységeitől függően egészen eltérően készítik. Például raguként, fűszeres disznóhúsból készült kolbásszal, rizzsel vagy hússal is tálalják. Ebben az ételben a legjobb a magas tápanyag tartalma, ugyanis rengeteg vas és szénhidrát van benne.

shutterstock_237565936

Láthatóan Spanyolországban sokféle ételt kóstolhatunk és egyben élvezhetjük a jellegzetes és egészséges mediterrán konyhát is.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment