Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Amerika > Melyek Manhattan leghíresebb egyetemei?

Amerika

Melyek Manhattan leghíresebb egyetemei?

Melyek Manhattan leghíresebb egyetemei?
február 25
13:54 2016

Manhattannek két híres egyeteme van. Az első a Columbia Egyetem, a második pedig a Fordham Egyetem. Két olyan intézményről beszélünk, amelyekben minden bizonnyal Amerika összes diákja szívesen tanulna, ugyanis ezek a tengerentúl és alighanem a világ legrangosabb egyetemei. Ha úgy döntesz, hogy New Yorkba utazol, kihagyhatatlan célpont mindkét intézmény.

Fedezd fel Amerika legérdekesebb egyetemeit!

Mindkét egyetem Észak-Manhattanben található és az ország legérdekesebb intézményeinek számítanak. A Columbia fő kampusza Harlemben, a Fordhamé pedig Bronx-ban fekszik.

A Columbia Egyetemet 1754-ben alapították és ez New York legrégebbi, valamint az Egyesült Államok ötödik legrégibbi egyeteme. Az intézménynek Manhattan különböző részein összesen 22 kara van, melyek mind fontos turista látványosságoknak számítanak. A fő kampusz Morningside Heights-ben található, az Upper West Side és Harlem között. A Low Memorial Library, a főépület a látogatók legkedveltebb helye.

shutterstock_108798089

Itt található még a Szent Pál Kápolna, ahol rengeteg vallási eseményt tartanak, a Bernard College, amely egy régi női egyetem és a Teachers College, amely az egész kampusz legrégebbi épületében működik.

A Fordham Egyetemnek ezzel szemben két kampusza van. A fő kampusz, ahogy már szó volt róla Bronx-ban található, nem messze a Yankees stadiontól, az állatkerttől és a botanikus kerttől. Elhelyezkedése miatt nagyon népszerű a turisták között. Ha felkeresitek a kampuszt, egy igazi filmbéli és autentikus amerikai egyetemet találtok. Ne felejtsétek viszont magatokkal vinni az útleveleteket, ugyanis a hely meglehetősen őrzött!

shutterstock_135343460

Ha a következő években utazást terveztek New Yorkba, ne hagyjátok ki az ország leghíresebb egyetemeit. Szinte biztos, hogy imádni fogjátok! És ne felejtsétek, online találjátok e legjobb repülőjegyeket a városba!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment