Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Miért ez a városok neve?

Európa

Miért ez a városok neve?

Miért ez a városok neve?
február 18
14:41 2016

A világ minden fővárosának más neve van, de néhány közülük igazán érdekes és speciális, mint például London, Párizs vagy Brüsszel. Ismerve egy-egy város eredetét, jobban megértenünk azok országait és kultúráját.

Ez első város, amit elemezni fogunk London. A szó maga azt jelenti, hogy „a nagyon hosszú folyó, ami szélesen gázol át”. Richard Coates nyelvész úgy gondolja, hogy London „Lowonidonjon”-t jelent, ami a kelta „Lowonida” szóból ered.

shutterstock_223809409

Londonban négy világörökségnek számító emlékmű található: a Tower, a Királyi palota és Westminster lakóépületei, a királyi obszervatóriumnak otthont adó Greenwich és a Santa Margerita-templom.

Fedezd fel a legfontosabb városok neveinek eredetét a világban!

Itt van még Berlin, melynek a neve „mocsaras vidéket” jelent. Ezzel szemben sokan mégis úgy gondolják, hogy az elnevezés eredetileg a medve szóból származtatható, ugyanis amint ismert ez a német főváros jelképe. Valójában Berlin szlavón városként jött létre. Emellett 2006-ban az UNESCO Kreatív Városa is volt.

shutterstock_370346450

Párizs a világ egyik leghíresebb városa és mindenekelőtt a legromantikusabb is. A neve a „Parisii” szóból ered, amely Párizs egyik legfontosabb, a Szajna mellett található városrészének neve. Emellett a Párizs szó franciául „a fény városát” vagy „Ville Lumière”-t is jelenti, ugyanis Párizs volt az első a világon, ahol utcai lámpák működtek.

shutterstock_150496139

Végül pedig itt van Madrid. A Madrid szó szökőkutat jelent annak köszönhetően, hogy a múltban rengeteg víz volt itt. Ennek a mai napig is megtaláljuk a nyomait meglévő források és tavak formájában.

shutterstock_111811289

Ahogy a fentiekben leírtakból is látszik, a fővárosok története mindig izgalmas téma és érdemes is megismerkedni velük. A Bravofly oldalán több járat között is böngészhetünk kiváló árakon.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment