Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Ázsia > Szingapúr

Ázsia

Szingapúr

Szingapúr
február 13
13:07 2016

Szingapúr egy különleges hely, hiszen egyszerre város, főváros és állam. Körülbelül hétszáz négyzetkilóméteren terül el. Egy nagy és több, mint hatvan kisebb szigetből áll.

Amikor Szingapúr kivívta függetlenségét 1965-ben, egy viszonylag szegény országnak számított, aminek még a friss ivóvizet is importálnia kellett. Hála a sikeres politikának csupán harminc évbe telt, míg megoldották a belügyi problémákat és Szingapúr egy harmadik világi országból egy fejlett, magas életszínvonalú állammá nőtte ki magát. Továbbá Szingapurban a legalacsonyabbak a bűnözési és korrupciós mutatók.

Manapság Szingapúr nagyon fontos szerepet játszik a világgazdaságban. Piacgazdasága a második legszabadabb a világon. Úgy tartják Szingapúr a negyedik legbefolyásosabb város és itt a legkönnyebb üzleti tevékenységet folytatni.

szingapúr2

Szingapúr jól ismert még sokszínüségéről. Négy hivatalos nyelve van, az angol, a maláj, a kínai és a tamil. Ugyan az angol csupán a népesség egyharmadának anyanyelve, a legtöbb szingapúri két nyelven beszél. Az angol az iskolai feladatok, az üzlet és a kormányzás nyelve.

Hatalmas a paletta kultúrális és vallásos színekből is. Könnyű buddhista, hindu és keresztény templomokat találni, csak úgy, mint iszlám mecseteket, dzsámikat. Jó pár etnikai negyed is van a városban úgy, mint “Kis-India”, vagy a kínai negyed. Az arab utca Kampong Glamban a város muszlim negyedében található.

szingapúr4

Talán a legemblematikusabb hely Szingapúrban a Marina bay sands. Az öböl fölé magasodó legendás szálláshelyen hoteleket, múzeumokat, bevásárlóközpontokat, éttermeket és a világ legnagyobb kaszinóját találhatja az arra látogató. A híres épület három ötvenöt emelet magas hotelépületből és az azokat összekötő hatalmas tetőteraszból az úgynevezett Sand Sky Parkból áll. Az éttermeken és nightclubbokon kívül még ezen a tetőteraszon található a világ leghosszabb magastéri medencéje. A város látványa a végtelen medencéből az egyik leglenyűgözőbb panoráma, amit egy utazó megtapasztalhat.

szingapúr3

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment