Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Vidámparkok Európában

Európa

Vidámparkok Európában

Vidámparkok Európában
február 21
21:38 2016

Az egyik legjobb időtöltés lehet a barátokkal és a családdal, ha vidámparkba megy az ember. Európában számos vidámpark található, amely mindenféle vonzó dolgot kínál a látogatóinak. Az alábbiakban egy kis ízelítőt kapunk ezekből.

Disneyland

A Párizstól csupán 32 km-re fekvő Disneyland nemcsak Európa legismertebb, de a leglátogatottabb vidámparkja is. A Disneyland Paris két parkot foglal magába, a Disneyland Parkot és a Walt Disney Studios Parkot. Ez utóbbi 2002-ben nyitotta meg kapuit és a legjobb hely, ha gyerekekkel érkezünk. A klasszikus látványosságokon kívül számtalan utcai felvonulás és show várja a látogatókat. A Csipkerózsika Kastély feletti fény- és tűzijáték pedig garantáltan felejthetetlenné teszi az élményt.

shutterstock_352439774

Port Aventura

Port Aventura egy Barcelonától 100 km-re levő spanyol községben, Salou-ban található és igen közel van a Reus reptérhez is. A Port Aventura Parkot és a Costa Caribe Aqua Parkot foglalja magába. A legérdekesebb látványosságai a Furius Baco hullámvasút, a Sárkánytanya (Dragon Khan), amelyet a világ legjobb hullámvasútjának tartanak és a Shambala, amely három rekordot is magáénak tudhat: a legmagasabb és a leggyorsabb, valamit a leghosszabb esésű hullámvasút Európában.

shutterstock_176451311

Tivoli

A koppenhágai Tivoli a világ második legrégebbi vidámparkja. Kiváltképp a fa szerkezetű Rutschebanen hullámvasútjáról híres, amelyet még 1914-ben építettek. Rutschebanen az egyik legrégebbi, még működő hullámvasút. A park másik híres attrakciója a világ második legmagasabb körhintájaként számon tartott Star Flyer, amelyről fantasztikus látvány nyílik a városra.

shutterstock_162780104

Európa Park

Az Európa Park Németország legnagyobb vidámparkja és a második leglátogatottabb Európában. Rust városkában található, közel a német Freiburghoz és a francia Strasbourghoz. A park egyik legerősebb vonzereje az attrakciók és a hullámvasutak számában rejlik. Ez utóbbiból 12 található benne. Emellett tökéletes hely a gyerekek számára is, mivel nem futnak benne vállon áthajtott biztonsági övvel felszerelt kocsik.

shutterstock_117958789

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment