Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > A strasbourgi óra története

Európa

A strasbourgi óra története

A strasbourgi óra története
március 06
22:19 2016

Ha ügy döntesz, hogy eltöltesz egy kis időt a franciaországi Strasbourgban, bár rengeteg látnivalót találsz, mégis az óra lesz a város legérdekesebb emlékműve és egyben a leglenyűgözőbb.

Amikor Strasbourgba érsz, látogass el a katedrálisba, amelynek nemcsak homlokzata magával ragadó, de ez volt a XIX. század legmagasabb keresztény épülete is. A katedrális belsejében található az 1842-ből származó reneszánsz csillagászati óra.

shutterstock_61609303

Fedezd fel ennek a fontos strasbourgi emlékműnek a történetét!

Az óra, köszönhetően a naptárnak és planetáriumnak, kifejezetten híres. Ha alkalmad van arra, hogy éjfélkor előtte állj, akkor különböző bibliai alakok felvonulását nézheted végig. Továbbá megtekintheted azt az okiratot is, amely elmagyarázza a híres óra készítésének folyamatát.

shutterstock_313242941

A figurák megjelenése igen hasonló Prága csillagászati órájáéhoz, valamint mindegyik apostol látható az órán, miközben Jézus megáldja őket. Az előadás fantasztikus és igazán élvezetes látványt nyújt.

Az óra megmutatja a hivatalos időt, napot, hónapot és évet is. Amennyiben tudni szeretnénk a hold fázisait és a bolygók állását, ránézve az órára és dekódolva annak kifinomult szerkezetét ezt is leolvashatjuk róla.

Bár a katedrálisba ingyen be lehet menni, az óra megtekintése 2 Euróba kerül. Érdemes azonban kifizetnünk ezt a szimbolikus összeget, ugyanis ebben az esetben bemehetünk magába az órába is, ami kétségtelenül minden pénzt megér. Így ugyanis megismerhetjük ennek a fontos strasbourgi emlékműnek az összes lenyűgöző történetét.

Ha szeretnél ellátogatni a városba és meg szeretnéd ismerni ennek a fantasztikus órának a történetét, ne felejtsd el, hogy az interneten a főbb városokba rengeteg olcsó repülőjegyet találhatsz.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment