Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Ma Portóba látogatunk

Európa

Ma Portóba látogatunk

Ma Portóba látogatunk
március 13
22:17 2016

Portó több mint 1,7 milliós lakosságával Lisszabon után a második legnagyobb városa Portugáliának. A város az ország északi részén fekszik, a Duero folyó torkolatában. Az elegáns környezetének, stílusos villáinak, szűkös utcáinak és történelmi belvárosának köszönhetően az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította.

shutterstock_164380868

Portó adja magát a gyalogláshoz, így nem szükséges tömegközlekedésre szállnunk, ha minden zegzugát fel akarjuk fedezni. A Rua Santa Catarina a város fő bevásárló utcája. Rengeteg boltot és üzletet, valamint sok éttermet és bárt találunk itt, beleértve a híres Cafe Majestic-et is. A Cafe Majestic a XX. század húszas éveiben nyitotta meg kapuit és az idők során számos híres ember találkozópontjává és művészek, írók ihletőjévé vált.

A Plaza de la Libertad Portó központja, amely az óvárost a modern városrésszel köti össze. A téren kezdődő és modern épületeiről ismert utcával, az Avenida de los Aliados-szal együtt ez a város legfontosabb és legvibrálóbb része.

shutterstock_288235640

Portó legelbűvölőbb része a folyó partján fekvő Ribeira. Tökéletes hely egy esti part menti sétához, miközben kellemesen megvacsorázunk és élvezzük a gyönyörű kilátást a városra.

shutterstock_270312668 (1)

Élvezd a bort és a várost

Ha szereted a bort, akkor feltétlenül el kell látogatnod a Vila Nova de Gaia-ba, amely a folyó másik oldalán fekszik és híres arról, hogy itt található a legtöbb portói borászat. A Vila Nova de Gaia másik nevezetessége a „rabelos”, ami régen borszállításra használt kicsi bárkákat takar. Manapság már rövid utazásokat is tehetünk velük a Duero folyón. Végül pedig nem szabad kihagyni a Foz do Dourot sem, ahol a folyó az Atlanti Óceánnal találkozik. A rálátás innen a partvidékre egyszerűen lenyűgöző.

shutterstock_294186998

Egy esti séta a Duero folyó partján, borkóstolás a számtalan teraszok egyikén és egy Mercado do Bolhao-n tett látogatás biztosan felejthetetlenné teszi az utazást.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment