Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Mi található a berlini fal közelében?

Európa

Mi található a berlini fal közelében?

Mi található a berlini fal közelében?
március 24
13:50 2016

A berlini fal az egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb emlékmű Berlinben és egész Németországban. Mindez köszönhető történelmi jelentőségének, amely közel száz éves múltra tekint vissza és igen híres.

shutterstock_358457861

Nem érdemes viszont arról sem elfeledkeznünk, hogy az emlékmű környékén még számos olyan fontos hely található, amelyeket egyszer az életben érdemes megnéznünk.

Az első ilyen a Brandenburgi kapu, amely az Unter den Linden sugárút bevezetője. A hidegháború idején a Nyugat-Berlinben található kapunál mondta el Ronald Reagan leghíresebb beszédét. Ezen felül ez Berlin szimbóluma is.

shutterstock_307803398

Fedezd fel a lenyűgöző Berlint!

Egy másik fontos emlékmű a Friedrichstrasse-n található Checkpoint Charlie. Ez az egyik leglátogatottabb hely a városban, illetve közkedvelt fotós helyszín.

shutterstock_173373017

Ha többet szeretnél megtudni a berlini falról, az annak dedikált múzeumban megismerkedhetsz a 90 évvel ezelőtti mindennapokkal. A kiállítás igen gazdag és nagyon jól dokumentált. Továbbá többféle olyan fegyvert is megtalálható itt, amelyeket a háború alatt használtak.

Végül pedig Berlinben megnézhetjük a Friedrishstrasse-n fekvő Könnyek Palotáját, melyet németül Tränenpalast-nak neveznek és a városi gyorsvasút közelében található. Az elnevezés ironikus, ugyanis ez korábban nem volt határátkelő Kelet és Nyugat Németország között.

Ahogy a fentiekből is látszik, Berlin igazi felfedezni való város, ahol legalább egy hétig érdemes maradni. Itt élni is fantasztikus élmény, ugyanis minden sarok egyedi valamiért. A legjobb benne, hogy az év minden szakaszában érdemes meglátogatni. Ha szeretnéd megnézni ezt a lenyűgöző várost, akkor ne feledd, rengeteg járat indul ide a világ főbb városaiból, melyekhez a legjobb árakat az internet különböző oldalain találod meg.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment