Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Mit érdemes megnézni Dublinban, Írországban?

Európa

Mit érdemes megnézni Dublinban, Írországban?

Mit érdemes megnézni Dublinban, Írországban?
március 01
15:45 2016

Dublin Írországban található, melyet a Liffey folyó szel ketté. A folyó északi partján található az elegáns és lüktető történelmi utca, az O’Connell.

shutterstock_234549364

Sok évvel ezelőtt a középosztály lakott itt, manapság viszont az egykori lakhelyeiként szolgáló fenséges házaikban gyönyörködhetünk és élvezhetjük az építészetet. Ezen felül több múzeum, múltat idéző főutca és egy sportlétesítmény is megtalálható itt.

Fedezd fel Dublin leglátványosabb részét….az északi városrészt!

Az O’Connell a város egyik legfontosabb sugárútja. A Grafton Street közelében helyezkedik el, ahol a város híres és fontos emberének, a Felszabadító Daniel O’Connell szobra áll.

A sugárúton található a Írország szimbóluma, a Központi Posta épülete is, amely az 1616-os Írország és Egyesült Királyság közötti konfliktushoz kötődik.

shutterstock_290363591

Ha kedveljük a templomokat, akkor kihagyhatatlan a gyönyörű Presbiteriánus Apátság és a hozzá meglehetősen közel található Emlékezés kertje.

shutterstock_290363642

Másrészről ha inkább az irodalom érdekel, bejárhatjuk a könyvek útját és ellátogathatunk a Dublini Írók Múzeumába. A múzeum még egy XVIII. századból származó épületben működik.

Amennyiben szeretjük a művészeteket, érdemes elmennünk a Hugh Lane-en fekvő Modern Művészetek Múzeumába, ahol számos képet találunk XIX. századi ír és európai művészektől egyaránt.

A fentiekből is látszik, Dublin városa egy egész felfedezni való külön világot rejt magában! A legjobb az egészben, hogy különböző városokból számos repülőjáratot találhatunk online, igen kedvező árakon. Fedezz fel egy új várost Európában, fedezd fel Dublint!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment