Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Mit lehet megnézni Cuencaban?

Európa

Mit lehet megnézni Cuencaban?

Mit lehet megnézni Cuencaban?
március 08
11:55 2016

Cuenca egy Castilla La Mancha-ban fekvő város Spanyolország közepén. Leginkább függő házairól híres, de a városban még rengeteg egyéb látnivaló és műemlék is található, amibe nem kétség, könnyen bele lehet szeretni.

shutterstock_172190897

Cuenca köszönhetően a jellegzetes építészetének igen különleges.

shutterstock_100633651

Emellett számos olyan múzeum is található benne, mint például a Castilla La Mancha, Cuenca városi múzeuma, a Húsvét Múzeum és az archeológiai park Segobrogában.

Fedezd fel Spanyolország egyik legismeretlenebb városát!

Az absztrakt művészetek múzeuma a függő házbakban található, melynek 127 darabból álló kollekciójában spanyol művészek képei és szobrai tekinthetőek meg. Mindegyik mű az 1960-as és 170-es évekből származik. A legfontosabb kiállított művészek között van Millares, TàpiES, Sempere, Torner, Rueda, Saura és Zobel, aki egyébként a múzeum alapítója. Emellett robotokat, tűzijáték szimulációkat és különböző típusú gépeket is meg lehet itt tekinteni.

A Tudományok Múzeuma a Plaza se La Merceled-en található. Egy interaktív múzeumról van szó, amely magába foglal egy planetáriumot és egy csillagvizsgálót is.

shutterstock_236627884

Emellett szintén ott található Cuenca városi múzeuma, ahol sok mindent megtudhatunk erről a fontos, de ismeretlen spanyol városról és történelméről. Rengeteg archeológiai maradványt nézhetünk itt meg és amennyiben valaki kedveli az éremtant, a múzeumban egy igen fontos gyűjtemény is fellelhető.

Végül pedig ott van még a Húsvét Múzeum, ahol erről a fontos és egész országban ünnepelt fesztiválról tudhatunk meg többet.

Ahogy a fentiekből is látszik, nemcsak a függő házak miatt érdemes Cuencaba látogatni, hiszen többféle múzeum is működik a városban. Ha úgy határozol, hogy úti célodnak tűzöd ki, ne felejtsd el, a főbb városokból több repülőjárat is indul Madridba, amelytől Cuenca busszal vagy autóval csak egy kőhajításra fekszik. Fedezd fel te is Cuenca városát!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment