Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Amerika > New York legkülönlegesebb parkjai

Amerika

New York legkülönlegesebb parkjai

New York legkülönlegesebb parkjai
március 15
09:54 2016

Az Egyesült Államokban található New York érdekessége, hogy képes összeegyeztetni a különböző kertek és parkok zöldjét a felhőkarcolók erdejével. Ennek köszönhetően New York az a város, amit egyszer az életben meg kell látogatni.

shutterstock_247248517

Az alábbiakban a város két legfontosabb parkjáról,  a Central Parkról és az Uptown Parkról olvashatunk.

Ha úgy döntünk, hogy ellátogatunk valamelyikbe, akkor ezt érdemes május és szeptember között megtennünk, ugyanis ekkor a leglátványosabb a táj és legélvezetesebb a természet. Ellenben ha október és december között utazunk, akkor az ősz lenyűgöző szépségében és a falevelek hullásában gyönyörködhetünk.

shutterstock_247549897

Ez e tökéletes pillanat, hogy megismerjük New Yorkot!

Ami a nyitva tartás illeti, a parkok általában reggel hatkor nyitnak és kivéve néhány területet, éjfélkor zárják be kapuikat.

Ajánlatos éjjel elkerülni őket, mert veszélyesek lehetnek. Ha mégis ezt az időszakot választanánk, akkor érdemes mindig földalatti átjárók mentén sétálni. Ez a gyorsabb és egyben a biztonságosabb opció is.

A Central Park kétségtelenül a legfontosabb és legismertebb park a városban, amire érdemes legalább egy napot rászánni. A legérdekesebb látnivaló a természet és a város látképe közötti kontraszt, miközben a város legfontosabb zenészeit is megismerhetjük itt.

shutterstock_201621056

Másrészről ott van az Uptown Park, ami egy egészen különleges park. Ha ide jössz, ne felejts el sportcipőt húzni, a park ugyanis több részből áll, mint például a High Bridge Park, a Fort Tryon Park és az Inwood Hill Park.

Ha szeretnél New Yorkba utazni, ne feledd, hogy a világ főbb városaiból számos járat indul ide. Mint mindig, a legjobb árakat online találod meg.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment