Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Okok arra, hogy Luxemburgba utazzunk

Európa

Okok arra, hogy Luxemburgba utazzunk

Okok arra, hogy Luxemburgba utazzunk
március 20
13:17 2016

Luxemburg az egyik legkisebb, de egyben a legelbűvölőbb ország is Európában. A kontinens szívében helyezkedik el és Németország, Belgium, valamint Franciaország határolja. Fekvése, a szomszédos országok közelsége, az ott élő nemzetek sokasága az európai vegyes kultúra egyik mintapéldájává teszi.

Luxemburg fővárosa a kontrasztok városa, amely amellett hogy high-tech épületeivel egy modern üzleti városnak számít, megőrizte számos történelmi értéket is. Az egyik legfőbb turista látványossága az erőd, amely egykor az egyik legfenségesebb volt Európában és az óváros. Mindkettőt az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Ami Luxemburgot különösen érdekessé teszi az az Európai Unióban betöltött szerepe, ugyanis annak egyik alapító országa. Továbbá számos EU-s intézménynek ad otthont, mint például az Európai Parlament és az Európai Unió Bírósága.

shutterstock_29761849

Az ország mérete ellenére Luxemburg tájai egyszerűen lélegzetelállítóak. Nehéz ellenállni az erdők, folyók, tavak és hegyek szépségének. Az országban három természeti övezet található, melyekben hegyet mászhatunk, bicikli túrákat szervezhetünk, romantikus nyaralást vagy családi utakat szervezhetünk. A természeti övezetek környékén sok apró falucska fekszik. Ezek gazdag szabadidős programokat kínálnak és számos kellemes, nagy választékkal szolgáló, helyi ételeket kínáló étterem várja a látogatókat.

shutterstock_210546166

Egy ország tele fesztiválokkal és tradíciókkal

A lenyűgöző tájon kívül Luxemburg híres az ünnepeiről és fesztiváljairól is. A kulturális programjai közül mindenki ízlése szerint több ezer koncert, sport esemény, tradicionális ünnep és zenei fesztivál között válogathat. Egyik leghíresebb eseménye a Katedrálisok Éjszakája (amikor az épület egész éjszaka nyitva tart), a Wiltz Fesztivál és sok más egyéb. Továbbá a nyári időszak idején Luxemburg fővárosa ingyenes koncerteket, utcai zenei fesztiválokat , mint például a világzenének dedikált World MeYouZik fesztivál vagy a Rock um Knuedler, szabadtéri mozikat és még számos más esemény szervez városszerte.

A kultúrák, nemzetek és nyelvek egyvelege garantálja, hogy egy út Luxemburgba igazán egyedi élmény lesz.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment