Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Spanyolország leghíresebb akváriumai

Európa

Spanyolország leghíresebb akváriumai

Spanyolország leghíresebb akváriumai
március 22
21:40 2016

Az akvárium az a hely, amit mindenki meg akar nézni mikor az ország bizonyos városaiban jár. Éppen ezért most bemutatjuk, melyek Spanyolország legfontosabbjai és miért érdemes azokat felkeresni.

Manapság az akváriumok Spanyolországban meglehetősen modernek és gyönyörű installációkat rejtenek magukban.

shutterstock_299175806

Ebben a cikkben az ország leghíresebb akváriumait mutatjuk be.

Fedezd fel a vízi állatok élőhelyeit!

Az első a tenger mellett fekvő akvárium Gijonban, ahol a gyerekek olyan különféle állatokkal ismerkedhetnek meg, mint a vízi csikók vagy a medúzák.

A másik fontos akvárium Granada mellet, Almuñecarban, Andalúziában található. Itt trópusi halakat, különböző cápákat, illetve még tengeri sasokat is láthatunk.

shutterstock_273929318

Amennyiben folyami állatokat szeretnénk megnézni, akkor kétségtelenül a Zaragozában található akvárium lesz a befutó. Olyan állatokat találunk itt, amelyek a Nílus, a Mekong, az Amazonas, a Darling és az Ebro folyókban őshonosak. A legnépszerűbbek a kétéltűek különböző fajtái és a helyi halfajták.

Madridban, Spanyolország fővárosában, az állatkertben található még egy fontos akvárium. Ez a legnagyobb Európában, ahol a bikacápa az egyik leglenyűgözőbb. Itt megismerhetjük még a delfináriumot is, illetve delfineket is nézhetünk.

shutterstock_56551942

Végül pedig ott van a Valencia városában található oceanográfia, amely igen fontos szerepet játszik országos szinten, de talán világ szinten is. A létesítmény Ciudad de las Artes y las Ciencia-ban található és van benne egy 24 millió liter vízzel töltött, 10.5 méter mély delfinárium is.

shutterstock_15696325

Ahogy a fentiekből is kiderül, Spanyolországban több érdekes akvárium is található. Ha szeretnél ezekbe ellátogatni, akkor ne feledd, hogy ezekre a területekre számos járat indul a világ főbb városaiból.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment