Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Az egyik legszebb part menti városka: Mojácar

Európa

Az egyik legszebb part menti városka: Mojácar

Az egyik legszebb part menti városka: Mojácar
április 10
21:39 2016

A Dél-Spanyolországban található Majácar az ország legszebb városainak egyike (los pueblos más bonitos de España). Klímája, a 17 km hosszú partja, építészete (beleértve az ugyanolyan színűre festett házait is), teszi Mojácart a spanyol partvidék egyik legelbűvölőbb városkájává.

shutterstock_254326912

Mojácar története még Kr.e2000-ig nyúlik vissza, amikor föníciai seregek bevonultak, illetve letelepedtek a területen. Görög fennhatóság alatt a települést Murgis-Akra-nak nevezték, a muszlim vezetés alatt pedig Muxacra-nak. Ezek után kapta jelenlegi nevét, a Mojácart.

Mojácar egyike azoknak a spanyol településeknek, ahol a legmagasabb a külföldi lakosok száma. Ez elsősorban a 60-as években átélt gazdasági és demográfiai válság következménye. A városka talpra állítása érdekében ugyanis Mojácar polgármestere a nemzetközi sajtóban közzétette, hogy bárki kaphat telket a városban. Ennek csupán egy feltételt szabott: az egy éven belül felépítendő háznak illeszkednie kell a város hagyományos látképébe. Ezzel elkezdődött Mojácar betelepítése. Jelenleg a lakosok 60%-a külföldi, legtöbben Angliából, Németországból és Skandináviából származnak.

Mojácar legfontosabb fesztiválja a húsvét hete és a Muszlimok és keresztények ünnepe június 12-én, amikor a muszlim Mojácar Katolikus Királyok felé tett békés kapitulálására emlékeznek. Augusztus végén pedig a város a fiestas patronales-t ünnepli, amikor a híres Carrere de Cintas-t, másnéven az övversenyt tartják. Ekkor fiatal hölgyek öveket helyeznek el az utcán, melyet a fiatal férfiak lovaglás közben megpróbálnak felkapni.

shutterstock_76277941

A város két részből áll. Az egyik a hegyen fekszik (Mojacar Pueblo), míg a másik a parton (Mojacar playa). Köszönhetően a part teljes hosszán fellelhető bároknak, kluboknak és éttermeknek, Mojácar rendkívül népszerű úti céllá vált a spanyol és európai fiatalok körében. A város emellett a nyaralni vágyó családok számára is magas minőségű szolgáltatásokat nyújt.

shutterstock_292765331

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment