Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Ismered a franciaországi Saint-Guilhem-le-Désert-et?

Európa

Ismered a franciaországi Saint-Guilhem-le-Désert-et?

Ismered a franciaországi Saint-Guilhem-le-Désert-et?
április 24
15:17 2016

Franciaországban számos, különböző város található, melyek közül némelyik igen speciális. Egy ilyen különleges, Dél-Franciaországban fekvő kis városkát mutatunk most be, melyet Saint-Guilhem-le-Désert -nek hívnak. Ez az egyik legszebb város az egész országban, amit mindenkinek az életben egyszer látnia kell. Európa szinten is az egyik legszebb városnak tartják számon, aminek köszönhetően az UNESCO a Világörökség részének nyilvánította. A város pont úgy néz ki, mint egy szuvenír boltokban kapható képeslap. Ezen felül itt halad el még a Santiagóba vezető Szent Jakab-út is.

Saint-Guilhem-le-Désert a Verdus folyó fölé épült, Languedoc Rousillón régióban. Építészete meglehetősen speciális, legtöbb építménye még a középkorból származik. Ennek köszönhetően a városnak meglehetősen egyedi látképe van.

shutterstock_351997199

Fedezd fel Franciaország legegyedibb városát!

A város maga nem túl nagy, de annál speciálisabb. Könnyű gyalog bejárni és kétségtelenül érdemes is.

Itt áll a Gellone Apátság és több klasszikus kézműves boltot is találunk a környéken.

shutterstock_337024322

A várostól nem messze több hasonló település is fekszik, amelyek szintén nagyon szerethetőek. Ott van az Ördög-híd is, amelyik az egyik legrégibbi az országban. Emellett érdemes még meglátogatni Camaouse-i barlangokat, amelyekben – elsőként Európában – LED világítás van.

Ha szeretnéd meglátogatni Saint-Guilhem-le-Désert hihetetlen városát, akkor repülővel menj Montpellierig. Ehhez a legjobb árakat a főbb városokból induló járatokra az interneten találod meg.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment