Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Madrid, egy túra Spanyolország fővárosában

Európa

Madrid, egy túra Spanyolország fővárosában

Madrid, egy túra Spanyolország fővárosában
április 15
13:30 2016

Madrid Spanyolország fővárosa, bár nem rendelkezik tengerparttal, mégis Európa legélhetőbb városának számít és a városnak van egy olyan hangulata, amely magával ragadja az odalátogatót. További nagy előnye, hogy nagyon olcsón lehet Madridba utazni Budapestről, szinte mindig lehet kedvező áron repjegyeket találni.

Érdemes utunkat a Plaza Mayor-on kezdeni, amely Madrid központi és legnagyobb tere. A 16. században építették és leghíresebbé az ún. auto-da-fé „ünnepségek” tették. Bár mai szemmel és ésszel ezen ünnepségek felfoghatatlannak tűnnek, lényegében Madrid összes lakosa itt gyülekezett össze anno, hogy egy jót mulasson majd késő este pedig itt végezték ki az eretnekeket. Mai szemmel valóban elég bizarnak tűnik.

shutterstock_93231796

Nem messze a Plaza Mayortól találhatjuk a barokk stílusban épült királyi palotát, melyről azt kell tudni, hogy Európa legnagyobb még mindig működő királyi palotája. A királyi palota mellett tehetünk egy kiadós sétát a Plaza de Orientében, amely egy monumentális szögletes alakú park, ahol ráadásul egy csodálatos szoborgyűjtemény van elhelyezve. Érdekessége ezeknek a szobroknak, hogy eredetileg a palota tetejére tervezték őket, mint díszeket, azonban túl súlyosra sikerültek, így kerültek végül a parkba.

Láthatunk egy elég furcsa „templomot” is Madridba, amely tényeg nem oda való, ez pedig nem más mint a Debot templom. Még Franco idején ugyanis az egyiptomi kormány ajándékozta Madridnak az eredetileg ókorból megmaradt, Ízisz Istennőnek szentelt templomot, melyet így meg tudtak menteni az áradó Nílus rombolásától.

A művészet szerelmeseinek szinte kötelező megézni a Prado múzeumot, melynek képtára tele van például Goya vagy El Greco remekművekkel. A képgyűjtemény alapját a 18. század eleji királyi gyűjtemény adta.

Érdekes lehet még meglátogatni a Puerta del Sol-t, ahol az a harangtorony található, mely minden szilveszter este minden spanyol televízióban megjelenik. Ennek a harangnak a 12 harangszavára fogyasszák el ugyanis a spanyolok az a 12 szőlőszemet, amely hitük szerint szerencsét hoz nekik a következő év 12 hónapjára.

shutterstock_39684703

A vásárlás sem maradhat el Madridban, melynek leghíresebb helye a Gran Vía. Itt található az összes dívós üzlet, továbbá hatalmas épületekkel van tele, amely olyan érzést ad, mintha egy külön kis üzleti városközpontban sétálnánk. Szép lehet itt várásolni és szétnézni, azonban meg kell jegyezni, hogy az alapvetően drága Madridban ez a legdrágább vásárlási hely, így inkább kevesebb szuvenírt szoktak itt bezsebelni.

Madridban biztos nm fog senki sem csalódni, annak ellenére, hogy nincs tengerpartja, simán felveszi a verseny a másik híres spanyol várossal, Barcelonával.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment