Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Neked tetszene a portugáliai Nazaré?

Európa

Neked tetszene a portugáliai Nazaré?

Neked tetszene a portugáliai Nazaré?
április 20
14:30 2016

Portugáliában sokféle várost találunk, közülük néhány igazán híres. Ilyen például Lisszabon, Porto és Fatima is, de most inkább egy kisebb településről, Nazaréról fogunk írni. Ebben a Spanyolországhoz legközelebb fekvő országban ugyanis számos igazán lenyűgöző városka és falu is található, melyeket nem érdemes kihagyni.

Nazaré a tengerparton fekszik, 126 km-re a portugál fővárostól és igen speciális helyet foglal el a helyiek szívében.

shutterstock_128748668

Fedezd fel Portugália városkáját, Nazarét!

A legkülönlegesebb helyi étele a homár rizzsel tálalva, ami talán az egyik legfinomabb a világon. A város viszont nem csak gasztronómiájáról híres, a település maga is igen érdekes. Fehér házaival, turisztikai látványosságaival a partszakasz kifejezetten látványos.

A városban egy helyen található a strandok, házak és helyi éttermek legtöbbje, közöttük villamossal lehet közlekedni. A pályája kimegy egészen a Suberco kilátóhoz, ahonnan ráláthatunk az egész városra, a különlegesebb helyekre és a partra is.

A templomok kedvelőinek pedig ott van a két legkülönlegesebb, a Nazaré-i Miasszonyunk temploma és a Nazaré menedék templom. Több bolt is található a környékükön, ahol különböző szuveníreket szerezhetünk be.

shutterstock_128914787

Ha szeretnéd megnézni ezt a lenyűgöző portugál várost, csak repülj el a fővárosig, Lisszabonba. Számos járat indul ide a világ főbb városaiból, ahonnan vonattal már csupán egy óra az út.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment