Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Spanyolország legjobb szörfös úti céljai

Európa

Spanyolország legjobb szörfös úti céljai

Spanyolország legjobb szörfös úti céljai
április 12
23:53 2016

Az elmúlt pár évben a szörf az egyik legnépszerűbb tevékenységgé vált a fiatalok körében. Most, hogy közeledik a nyár, ideje sorra vennünk a legjobb helyeket, ahol ez a lenyűgöző sportot gyakorolni lehet. A spanyol partok számos lehetőséget kínálnak erre, a szörfösök nagyszerű hullámokat találhatnak itt, legyenek bármilyen szinten.

Zarautz, Baszkföld

shutterstock_177518288

Zarautzban van Baszkföld egyik legtökéletesebb partja. Két kilométeres hosszával Észak-Spanyolország legnagyobb partszakasza, amely a világ minden részéről vonzza a szörfösöket.  A professzionális szörfösök közül páran, mint például Hodei Collazo, Aritz Aranburu vagy Ibon Amatriain itt tették meg az első lépéseket és a család számára is tökéletes hely a gyakorláshoz. Zarautzhoz közel található a festői Getaria, aminek szintén van egy kis, csupán 180 méter hosszú partszakasza, ellenben ez is alkalmas a szörfözésre.

Pantín, Galícia

shutterstock_112926478

Az Atlanti-óceán partján fekvő Pantínnál vannak a legjobb hullámtörők Spanyolországban. A település 25 évig adott otthont Spanyolország legfontosabb szörfös versenyének, a Pantin Classic Pro-nak. Habár októbert és novembert tartják a szörfözésre legalkalmasabbnak, egész évben komoly hullámokat lehet találni itt.

El Quemao, Lanzarote

Az Atlanti parkvidék legnagyobb hullámai El Quemaoban, a Lanzarote sziget északi felén találhatóak, amit a világ egyik legjobb gyakorlóhelyének tartanak. A hullámok erejének köszönhetően El Quemao kifejezetten vonzó célpont a tapasztalt szörfösök körében. A legjobb hullámok október és március között bukkannak fel. Lanzarote másik ismert helye Famar, amely inkább a közepes tudású szörfösök számára ideális.

El Palmar, Andalúzia

shutterstock_203992186

Dél-Spanyolország legismertebb szörfös helye El Palmar. A partvidék körülbelül 4 kilométer hosszú és nagyszerű jobbos és balos hullámokat lehet itt találni. Tökéletes kezdőknek és profiknak egyaránt. Emellett Palmar és környéke számos szabadtéri program szervezésére is kiválóan alkalmas.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment