Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Szentpétervár, az ismeretlen

Európa

Szentpétervár, az ismeretlen

Szentpétervár, az ismeretlen
április 07
19:36 2016

Szentpétervár kétségtelenül az egyik legszebb város a világon és kifejezetten érdekes úti cél. Számtalan látványossága, beleértve a cári palotákat, lenyűgöző múzeumait, hajóútjait és lélegzetelállító kertjeit az odalátogatót hetekig képes lekötni.

shutterstock_357158000

A várost Nagy Péter cár alapította 1703-ban. Innentől kezdve két évszázadon keresztül volt Oroszország fővárosa. A Péter-Pál erőd a város citadellája. Valójában soha nem szolgált erődként, a huszadik század elején például börtönnek használták.  Manapság a Szentpétervári Történeti Múzeumnak és a Péter-Pál Katedrálisnak ad otthont, mely utóbbi harangtornya az Oroszország kulturális fővárosaként számon tartott Szentpétervár szimbólumává vált. A városban számos orosz művész és író, mint például Dosztojevszkij élt és szívta magába annak inspiráló atmoszféráját. Ma Szentpétervár 200 múzeumnak ad otthont, nagyrészük műemlékekben kapott helyet. A legnagyobb, világszerte ismert múzeuma az Ermitázs, amelynek épülete korábban cári lakhelyként szolgált. Művészeti gyűjteménye az egyik legnagyobb a világon. Másik jelentős múzeuma a Kunstkamera, melyet Oroszország első múzeumának tartanak számon. Gyűjteményét Nagy Péter cár hozta létre még 1714-ben, hogy megőrizze a világ ember által alkotta és természeti érdekességeit.

shutterstock_200444813

Szentpétervár a Néva folyó partján épült és számos része szigeteken fekszik.

shutterstock_367896182

Éppen ezért az egyik legjobb módja a város felfedezésének, ha hajóra szálunk. Több vezetett túra közül választhatunk, de kis hajók bérlésére is van lehetőség, amivel saját magunk választhatjuk meg utunkat. Tekintve, hogy a Néva a Balti-tenger kapuja, több hajó is átkel itt éjfél körül, melynek köszönhetően a híd felnyitása vált a város egyik leghíresebb attrakciójává, amit a Fehér Éjszakák alatt néznek meg a legtöbben. A város legszebb hídjai pedig a Palota-híd és a Szentháromság-híd.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment