Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Tudtad, hogy Liverpoolban van egy katedrális, ahol kávézni lehet?

Európa

Tudtad, hogy Liverpoolban van egy katedrális, ahol kávézni lehet?

Tudtad, hogy Liverpoolban van egy katedrális, ahol kávézni lehet?
április 22
08:44 2016

Liverpool Angliában található és köszönhetően gazdag történelmének, az ország egyik legkülönlegesebb városa.

shutterstock_322962692

Most bemutatjuk az egyik legfontosabb látványosságát, a katedrálist. Az épületet a jelentős építész, Giles Gilbert Scott tervezte. 1978-ban készült el, a munkálatokat pedig 1904-ben kezdték.

Szívesen kávéznál ebben a katedrálisban?

Az épület viszont sokkal több, mint egy tipikus katedrális, mert például kávézni lehet benne. Ezen felül található benne egy büfé is, ahol ehetünk. Ez a kifejezetten modern étterem ennek a speciális katedrálisnak a közepén található.

shutterstock_365474300

A katedrális azért is különleges, mert ez a legmagasabb épület az egész országban, világszinten pedig az ötödik. Gótikus ívei jellegzetesek és mivel homokkőből épült, vörös színű.

Az épületbe ingyen lehet bejutni, de ha a toronyba is fel akarunk menni, az öt fontba kerül. Lifttel vagy 108 lépcsőfokot megmászva gyalog mehetünk fel. Nem messze tőle található a temető is, ami igazán lenyűgöző.

Ha szeretnéd megnézni ezt a speciális katedrálist és kávéznál benne egyet, a világ főbb országaiból indulnak repülőjáratok a városba. A legjobb árakat az interneten, különböző oldalakon találod. Szerezz egy különleges élményt Liverpool városában!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment