Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Amit Horvátországban nem érdemes kihagyni

Európa

Amit Horvátországban nem érdemes kihagyni

Amit Horvátországban nem érdemes kihagyni
május 22
16:33 2016

Ha egy kevésbé ismert országba szeretnél utazni, akkor erre kétségtelenül Horvátország a legalkalmasabb. Ez egy csodálatos, lenyűgöző és fantasztikus ország, ahol a kultúra és természet találkozik.

Az első hely, amit érdemes megnézni Rovinj és az Isztriai-félsziget. Rovinj egy ókori halászfaluból nőtte ki magát, amely köszönhetően szépségének mára már a leglátogatottabb hellyé vált a félszigeten. Nem messze innen fekszik Pula, ahol a világ hatodik legnagyobb amfiteátruma látható. A Világörökség részeként számon tartott bazilikája pedig gyönyörű. Zöld domboldalak és középkori falvak alakítják a tájat, emellett kiváló strandjai és hihetetlen halászhelyei vannak.

shutterstock_133524695

Fedezd fel Horvátországot és bele fogsz szeretni!

Az ország ezen részének gasztronómiája szintén különleges. A termékek minősége igen magas. A leghíresebb az olíva olaj és a szarvasgombához köthető ételek. Ez utóbbi lehet fehér vagy fekete, típustól függően.

Másrészről itt van Split is, illetve a környező szigetek, melyek közül néhány igazán csodálatos. Diocletianus római császár volt az első, aki felfedezte a szigetek szépségét. Jelenleg Split városát az UNESCO a Világörökség részeként tartja számon. Tehetünk egy sétát közel a strandhoz vagy megnézhetjük minden szegletét, minden tele van történelemmel. Imádni fogod.

shutterstock_258229178

Splithez közel, körülbelül 30 kilométerre fekszik Trogir, melynek történelmi központja meglehetősen híres. Nem érdemes kihagyni. Végül pedig ellátogathatunk még Sibenikbe is és megnézhetjük az ország legkülönlegesebb és lenyűgözőbb katedrálisát is.

Ha szeretnél ellátogatni Horvátországba, akkor a legjobb repülőjegy árakat az internet különböző oldalain találod.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment