Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Ázsia > Kína kihagyhatatlan városai

Ázsia

Kína kihagyhatatlan városai

Kína kihagyhatatlan városai
május 01
21:12 2016

Kína egy igazi felfedezni való ország, ahol minden város egyedi a maga módján. Ázsia ezen meghatározó államában található például Peking, Sanghaj vagy Hong Kong.

Kína a világ leglátogatottabb és egyben a legnagyobb népességű országa.  Számos, igazán figyelemre méltó kinccsel rendelkezik, melyek közül kétségtelenül ősi kultúrája az egyik legkiemelkedőbb.

Most azokat a különlegesebb városait mutatjuk be, amelyeket nem érdemes kihagyni, ha Kínába utazol.

Az első Peking, a főváros, amely igen népes, lakossága ugyanis 22 millió fő. A hely legnagyobb vonzerejét a tradicionális és a modern keveréke adja. Itt érdemes meglátogatnunk az Ég templomát és a Tiltott várost. Emellett az egymás után épülő felhőkarcolói is igazán speciális látványt nyújtanak.

shutterstock_327246482

Fedezd fel Kína egyediségét annak lenyűgöző városaiban!

Egy másik érdekes város Csengtu. Itt számos gondozó központ működik, ahol többféle házillatot is találunk. Ezek közül pár már a kihalás szélén áll. Néhány helyen még a természetes környezetében, bambusz mellet üldögélő pandát is nézegethetünk.

Kína kiemelten fontos települése Hszian, ahol a híres Agyaghadsereg található.  Ez a több mint 8000 szobor teszi a helyet különlegessé, melyeket egy igazán furcsa „múzeumban” lehet megtekinteni a hozzájuk tartozó kocsiikkal együtt.  Sanghajban viszont az ország legmagasabb felhőkarcolóját csodálhatjuk meg.

shutterstock_51703093

Végül pedig nem érdemes kihagyni a Kínai nagy falat sem, melyet a városi legenda szerint még az űrből is látni lehet. Egy 21 000 kilométer hosszú, igazán különleges építményről van szó, ami Kína egyik legfontosabb turisztikai látványossága.

Ha szeretnél ellátogatni ebbe a különleges országba, amelynek minden sarka egyedi, a világ főbb városaiból indulnak ide járatok, melyekre a különböző internetes oldalakon lehet jegyet venni.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment