Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Budapest leghíresebb nevezetességei

Európa

Budapest leghíresebb nevezetességei

Budapest leghíresebb nevezetességei
május 06
01:42 2016

Budapest Magyarország fővárosa és az egyik legszebb város Európában. Minden sarkon találunk valami érdekességet, valamint építészete is igen változatos.

Ebben a bejegyzésben megmutatjuk a legfontosabb helyeket, melyek közül néhány igazán lenyűgöző.

Kezdjük a városi utcákkal: a Váci utcával és az Andrássy úttal. Az első Budapest legfontosabb utcája. Rengeteg szuvenír bolt, bolt, étterem és kávézó található itt. Az Andrássy út pedig egy lenyűgöző sugárút, aminek egyik végén az Erzsébet tér, másik végén pedig a Hősök tere áll.

A Parlament szintén nagyon híres. Ez Budapest legjellegzetesebb épülete és az egyik leghíresebb Európában. Emellett ez a harmadik legnagyobb ilyen jellegű épület a világon.

shutterstock_186885251

Fedezd fel Európa különleges ékszerét!

A Budavári Palota kétségtelenül a leglátogatottabb műemlék Budapesten. Királyi Palotának is hívják, köszönhetően a számos évvel ezelőtt itt lakott királyoknak. A Lánchíd, amit 10 évnyi építés után 1849-ben avattak fel, szintén kifejezetten híresnek számít.

shutterstock_320778077

A budapesti Operát Ybl Miklós tervezte. Az építése 1857 és 1884 között zajlott.

Végül pedig, ha kedveled a zsinagógákat, nem érdemes kihagyni a Dohány utcai zsinagógát sem, ami a második legnagyobb a világon. 53 méter hosszú és 2964 embert befogadására képes: 1492 férfi és 1472 nő.

Ha szeretnéd felfedezni ezt a különleges várost, számos repülőjáratra az internet különböző oldalain találod a legjobb árakat.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment