Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Olaszország leismertebb múzeumai

Európa

Olaszország leismertebb múzeumai

Olaszország leismertebb múzeumai
május 18
04:20 2016

Olaszország az az ország, ahol a múzeumok az élet szeres részeit képezik. Éppen ezért az alábbi bejegyzésünkben most a legfontosabb és legkülönlegesebb múzeumokat vesszük sorra.

Olaszország maga a művészet, ezért érdemes megismernünk ennek a pazar országnak a legfontosabb kincseit. Ha ide utazol, ezeket nem szabad kihagynod, néhányuk ugyanis egészen lenyűgöző.

Arra az esetre, ha időszűkében érkeznél de, az alábbiakban a legfontosabb és kétségtelenül kihagyhatatlan múzeumok listáját adjuk meg neked. Ezek mind az Olasz Kulturális Örökség és Tevékenységek listájának részét képezik.  A múzeumok 2015-ben közel 43 milliós látogatószámmal büszkélkedhettek.

Az első a Colosseum és a Forum Romanum. Mindkettő  a Római birodalom aranykorát képviseli és 6.551.000 látogatót fogadott múlt évben.

shutterstock_302406728

A másik kihagyhatatlan hely Olaszországban Pompeii. Ha kedveled a történelmet és a művészeteket, ez a tökéletes célpont. Nápolyhoz is közel van.

Ha inkább a múzeumokat kezeled első helyen, akkor a firenzei Uffizi Képtár és a Szépművészeti Akadémia a legjobb választás. Mindkettő lenyűgöző és egyedülálló a maga nemében. Olaszországban az egyiptomi történelem is nagy jelentőséggel bír, így ennek köszönhetően a torinói Egyiptomi Múzeum és a Torinói Egyetem is fontos pontjai az archeológiai tudományoknak.

shutterstock_326274464

Ha inkább az ország építészeti kincseit ismernéd meg, akkor a Colosseumon kívül érdemes még megnézned a kevésbé ismert Venaria Realeban a Savoyai királyi család rezidenciáit.

Íme, néhány főbb látnivaló Olaszországban, amelyek kétségtelenül megérik a fáradságot.

Ezekre a helyekre az internet különböző oldalain találod meg a legjobb árakat. Fedezd fel Olaszországot kicsit másképp!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment