Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Szeretnél Európában piramist látni?

Európa

Szeretnél Európában piramist látni?

Szeretnél Európában piramist látni?
május 15
16:05 2016

Ha szereted a piramisokat, akkor nem kell Egyiptomig vagy Mexikóig utaznod, hogy láthass egyet. Európában, egészen pontosan Hollandiában is található egy piramis, ami még egészen lenyűgöző is.

Ha egy Gízai piramisokhoz vagy a Mexikói piramishoz hasonló, de egzotikus helyen fekvő építményt szeretnél megnézni, akkor a hollandiai Amersfoortban fekvő Austerlitz piramis lesz a legjobb választás.

shutterstock_116663209

Az épületet Napóleon katonái építették 1804-ben, melyet a híres egyiptomi Gízai piramisok inspiráltak. A katonák még az egyiptomi hadjárat során találkoztak azokkal.

Fedezd fel Európa különleges piramisát!

Az Austerliz piramist a francia császár, Napóleon tiszteletére emelték. Kitalálója Marmont tábornok volt, akit akkoriban Napóleon fontos, jó barátjának tartottak számon.

shutterstock_298067732

A piramis 36 méter magas és beleértve a formabeosztását is, az egyiptomi piramisokhoz hasonlít.

A legmeglepőbb adat, ami az építményhez köthető, hogy mindössze 27 nap alatt készült el. Rekordidő alatt!

Másrészről a holland piramis csúcsa is lenyűgöző, ami egy 13 méter magas, fából készült obeliszk.

A piramis néhány évre feledésbe merült, azonban 2004-ben restaurálták és mára már az Utrecht-Amersfoort vonalon fekvő Amersfoort fontos turisztikai látványosságává avanzsált.

Ha szeretnéd megnézni ezt a különleges piramist Hollandiában, online érdemes repülőjegyet keresned. A világ főbb városaiból indulnak ide járatok, melyekre az interneten találod meg a legjobb árakat. Élvezd ki Hollandiát és Európa ismeretlen piramisát!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment