Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > A világ legjobb piacai

Európa

A világ legjobb piacai

A világ legjobb piacai
május 10
21:10 2016

A világon rengeteg különleges piac található, ahol az ember körbejárhat és megkóstolhatja az adott város jellegzetes ízeit.

Az első ilyen a rotterdami Makthal. Az épület színes falaival igazán lenyűgöző, mindemellett 228 apartman is található benne, az éttermei pedig bámulatosak.  A föld alatt fekszik a piactér, ahol még egy főzőiskola is működik.

A spanyolországi Barcelona leghíresebb piaca a Boquería. Varázslatos a hely. Kezdetben húspiacként működött, idővel viszont az egész világról jelentek meg ételek. Jelenleg számos ételtípus megtalálható itt.

shutterstock_181213622

Fedezd fel a világ legkülönlegesebb piacait!

A firenzei Központi Piacon elsősorban tradicionális és egyben kiváló minőségű termékek kaphatóak: tészta, sajt, kenyér, bor, kávé és minden, amit el tudunk képzelni. A piacot a híres Mengoni tervezte, aki a milánói Galleria Vittorio Emanuelle II. passzázst is munkái között jegyzi.

shutterstock_371225494

A következő a Kauppahalli piac Helsinkiben, amely 24 boltjával biztosan elkápráztatja a látogatóit. Itt a legjobb a hús és hal, illetve a kávé és a különböző típusú kenyerek kínálata.

Végül pedig Spanyolországban, Madridban található a San Miguel piac, amely a híres Paza Mayorhoz fekszik közel. A piacot 1916-ban építették, vas szerkezettel.

Ha szeretnéd megnézni ezeket a különleges piacokat, akkor a világ főbb városaiból induló járatokra az interneten találod meg a legjobb árakat. Fedezd fel ezeket a lenyűgöző piacokat és kóstold meg ételeiket!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment