Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Uncategorized > Az Egyesült Királyság fővárosa évente több mint 27 millió látogató célpontja

Uncategorized

Az Egyesült Királyság fővárosa évente több mint 27 millió látogató célpontja

Az Egyesült Királyság fővárosa évente több mint 27 millió látogató célpontja
június 30
13:30 2016

Az ókorban alapított város rengeteg látványosággal várja a turistákat, melyeken keresztül végig járhatjuk a brit történelem főbb állomásait. Ezen túl a szórakozni vágyóknak is rengeteget nyújt London, mint Európa egyik legnagyobb éjszakai életével  és leghíresebb bevásárló központjiaval rendelkező város .

A Budapestről olcsón elérhető London történelmi központja igazi turistacsalogató központ.

Természetesen a westminsteri városrész az első sorban látogatott része Londonnak, hiszen itt található a Buckingham-palota. Az 1700 évek elején épült palota adja ma az angol királyi család londoni rezidenciáját. Évente több, mint 475 000 látogatót fogad a palota, melynek főbejáratai is csodálatosak. Mielőtt belépünk mindenképp csodáljuk meg a főbejárat előtt található Viktória királynő emlékművet. A több mint 770 szobával rendelkező palota egy része nyitva áll az érdeklődő turisták előtt, természetesen amikor a lobogót kitűzik a palotára, vagyis mikor az uralodó „otthon van”, a palota bizonyos részei nem látogathatóak.

A palota látogatása után érdemes betérni a St. James parkba, amely a palota közvetlen közelében található.  Az eredetileg mocsaras lápot még a 16. Században allakították parkká, amely azóta megfelelő nyugodt hely a pihenésre vágyó helyieknek és turistáknak. Egy dologra azonban vigyázzunk! Ne bántjuk véletlenül sem a hattyúkat, ugyanis minden hattyú a Temze környékén a királynő tulajdona így komoly bűntettnek számít bántani őket.

Másik jelentős látványosság a Westminsteri apátság és a mellette található Parlament épülete.

View City London

View City London

A 960-ban alapított apátság 1066 óta az angol uralkodók koronázási helyszíne. Ezen kívül nemcsak koronázási helyszín hanem számos jelentős történelmi személyiség végső nyughelye is.

Az apátság közelében található a Westminsteri palota, amit általában az angol parlamentként emlegetünk, annak híres toronyórájával a Big Ben-nel.

A látnivalók listája szinte vég nélküli. Természetesen látnunk kell a legkülönlegesebb brit „hajót” a Tower hidat, valamint a sokáig börtönként használt Tower of London-t, amely a koronaékszereknek is otthont ad.

London minden korosztály számára tartogat bőven látnivalót. A város 40% ráadásul zöld terület, mely alkalmassá teszi aktív pihenésre is városnéző turák után. Főleg a fiatalok számára esténként a Soho biztosít szórakozási lehetőségeket. Budapestről olcsón eljuthatunk Londonba az év szinte minden szakában, így érdemes kihasználni ezeket az olcsó járatokat egy felejthetetlen élményre!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment