Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Hallottál már a biciklis turizmusról?

Európa

Hallottál már a biciklis turizmusról?

Hallottál már a biciklis turizmusról?
június 02
20:37 2016

Lassacskán a világ egyre több országában életre kel az úgynevezett biciklis turizmus, ami az idegenforgalom egy egyedi formáját jelenti. Ennek köszönhetően sok ország városa alkalmazkodik ehhez a turisztikai formához.

A kerékpár nem csak a közlekedés egy formája, hanem a természetvédelem egy módja, miközben a mozgás lehetősége is adott. Az idegenforgalom ezen formájához az egyik leginkább alkalmazkodó ország Dánia.  Az ország tökéletes a tekerésre, ugyanis nincsenek magas hegyei vagy meredek lejtői. Emellett a különböző helyek meglehetősen közel vannak egymáshoz.

shutterstock_370171844

Sportolj másképp utazás közben!

Dániának 11 országos bicikliútja van, összesen 4000 kilométer hosszan. Az ilyen utakat piros körben fehér számmal vagy a megszokott kék biciklis táblával jelölik.

Az ország számára kiemelt helyen áll a biciklizés, illetve a bicikliző emberek, így nincs nagy közúti forgalom. A környezet is meghálálja ezt a közlekedési módot, ami jobb, mint például az autózás vagy buszozás.

Biciklizés közben mindig sportolhatunk, sőt mi több, rengeteg emberrel találkozhatunk.

Ha szeretnéd megnézni Dániát és kipróbálni a sportolás egy eltérő formáját, miközben különböző kultúrákból származó emberekkel találkozol és megismersz egy országot, akkor a fővárosba érkező, a világ főbb városaiból induló repülőjáratokra tudsz jegyet venni és megtapasztalhatod mindezt. Élvezd ki a sportolást és az ország adottságait!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment