Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Mi az a Camino del Cid?

Európa

Mi az a Camino del Cid?

Mi az a Camino del Cid?
június 05
11:53 2016

A Camino del Cid egy kulturális és turisztikai útvonal, amely a híres spanyol lovag, Rodrigo Díaz de Vivar életét mutatja be. Az túrának köszönhetően többet tudhatsz meg ennek az egyedi irodalmi karakternek a tetteiről, akit leginkább a Cantar del Mio Cid-ből lehet ismerni.

Az út maga Spanyolországban található, melynek legfontosabb városai többek között Burgos, Soria, Guadalajara, Zaragoza, Teruel, Castellón, Valencia és Alicante. Ezek a városok Castilla y Leon, Castilla La Mancha, Aragón és Communidad Valenciana autonóm területein helyezkednek el.

shutterstock_219055231

Ismerd meg, miért állt ki Rodrigo Díaz de Vivar!

Az út zöld területei számottevőek és közben megismerheted a hely történelmi örökségét is.

shutterstock_283857134

A Camino del Cidnek öt különböző útvonala van. Első helyen a Száműzetés áll, amely Rodrigo Díaz de Vivar száműzetéssel terhelt életét kíséri végig. Második helyen a Határterület van, amely azokat az arab területeket mutatja be, melyeket ez a jelentős karakter ismert. Ezt követően jön a Három Taifa, ahol a három jelentős muzulmán állam állt Zaragoza, Toledo és Albarracin területén.

Az út következő fontos része a Valencia meghódítása. Ez volt az Úr (El Cid) által kijelölt hely, ahol Valencia meghódítása előtt várakozott.

Végül pedig az túra utolsó része Dél-Spanyolországba tart, pontosabban ez Orihuela (Alicante).

Azzal járhatod be a területet, amivel szeretnéd: biciklivel, autóval, motorkerékpárral vagy gyalog.

Ha szeretnéd megjárni ezt a különleges utat, számos repülőjárat indul a főbb spanyol városokból ezekre a területekre, melyekre az interneten találod a legjobb árakat.

 

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment