Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Svájc legszebb települése

Európa

Svájc legszebb települése

Svájc legszebb települése
június 08
16:02 2016

Svájc egy gyönyörű természeti adottságokkal megáldott ország, melynek minden városa különleges. Mégis van egy, ami még annál is jobban kitűnik a többi közül. Ez a Fribourg kanton központjában fekvő Gruyeres.

Gruyeres egy középkori város, aminek minden sarka lenyűgöző és gyönyörű. Nevét egy daruról kapta és itt állítják elő a gruyere és a vacherin fribourgeois sajtot.

Minden utcán az ablakok többsége tele van virágokkal, amelyekről csodálatos képeket lehet készíteni.

Fedezd fel Svájc legkülönlegesebb települését!

Az első látványosság, amit érdemes megnézni Svájc egyik legfontosabb épülete, a Gruyeres kastély, melyet a középkori város legmagasabb pontján fekszik. Itt találunk egy egyedülálló architektúrájú múzeumot is, ahol megismerkedhetünk Svájc kevésbé ismert történelmével és kultúrájával.

shutterstock_332801900

Tovább itt található H.G.Giger múzeuma is, ahol az ismert művész munkáit csodálhatjuk meg.

A városka gasztronómiája kétségtelenül fenséges, bár meglehetősen kalóriadús. A város számos étteremében ízlelhetjük meg ezeket a jellegzetes ételeket.

A jellemző ételek között találjuk a raclette-t, amiben rétegesen helyezik el a sajtot és a chipset. Megkóstolhatjuk a híres fondue-t is, ami az ország leghíresebb étele.

Az országot nyáron érdemes a leginkább meglátogatni, ugyanis ilyenkor van teljében a természet szépsége.  Ellenben ha csak télen tudunk elmenni, akkor is élvezhetjük a téli sportokat és a kultúrát.

Ha szeretnél ellátogatni ebbe a gyönyörű városba, az interneten találod meg a legjobb árakat a világ főbb városaiból induló repülőjáratokra. Élvezd ki ezt a speciális helyet Svájcban!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment