Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Tudod mi a legkülönlegesebb szuvenír Malagában?

Európa

Tudod mi a legkülönlegesebb szuvenír Malagában?

Tudod mi a legkülönlegesebb szuvenír Malagában?
június 09
12:46 2016

Malaga városa Dél-Spanyolországban található és a világ minden tájáról évente több millió turistát fogad. Számos szuvenír fajtából lehet itt választani, de a legkülönlegesebb kétségtelenül a területre jellemző biznaga, amiről még soha nem hallottál.

A szuvenír nem más, mint egy virág, ami az egész városban fellelhető, főleg a Malaga Katedrális közelében. A biznaga a város szimbóluma, ezért nem érdemes kihagynod. Különböző anyagokból és méretben készítik. A biznaga még az arab időkből származik és Spanyolország, különösen Malaga örökségének fontos része.

Ismerd meg Malaga legkülönlegesebb emléktárgyát!

A biznaga egyébként nem csak egy virág, hanem egyben a jázmin virága is, ami sok helyen fellelhető Spanyolországban. A virágnak igen jellegzetes illata van. A szuvenír vásárlására egyébként a legjobb időszak a nyár.

shutterstock_333339470

Az emléktárgy készítése ugyanis a nyári délutánok jellemző elfoglaltsága Malagában. Nagyon szórakoztató tevékenység tud lenni!

Emellett a biznagágat azért is készítik, hogy nyár folyamán, illetve a híres Malagai Fesztivál alatt elűzze a szúnyogokat. A ruháikon és a különböző frizurák díszítő elemeként használják.

Érdemes megjegyezni, hogy Biznagueronak hívják azokat a jellegzetes malagai embereket, akik a biznagákat árulják. Fehér pólót, fekete nadrágot és valami pirosat viselnek.

Ha Andalúziába utazol, ne felejts el venni egyet ebből a szuvenírből. Ha ide tervezel egy utat, akkor interneten találod a legjobb árakat a világ főbb városaiból induló repülőjáratokra.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment