Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Fedezze fel Cardiff látnivalóit!

Európa

Fedezze fel Cardiff látnivalóit!

Fedezze fel Cardiff látnivalóit!
július 27
11:30 2016

Ha egy igazi élményre vágyik egy barátságos, szép és zöld nagyvárosban, akkor feltétlen meg kell látogatnia Cardiffot. Cikkünkben szereplő programok és látnivalók biztos felkeltik mindenki érdeklődését. A Bravofly keresőjének segítségével könnyen megtalálhatja a legmegfelelőbb olcsó repülőkegyeket Cardiffba.
Természetesen, mint mindig, kezdjük a közismert ám egyáltalán nem unalmas látnivalókkal.
Fedezze fel Cardiff látnivalóit!
Elsőként érdemes meglátogatni a Walesi Nemzetgyűlés épületét. Bár az intézménynek korlátozott hatásköre van, mégis itt döntenek a Welset érintő fontosabb kérdésekről.
Érdekes, hogy Cardiff rengeteg interaktív múzeummal is bővelkedik. Ilyen például a Nemzeti Múzeum és Művészeti Galéria. Itt sokak szeint a legszebb killítás az ásványokat és különböző köveket bemutató kiállító terem.
Maga Cardiff városának is van múzeuma. Amennyiben valakit érdekel, hogy lett az eredetileg 2000 fős kisvárosból a mai nagy Cadiff feltétlen látogasson el ide.
Cardiff szellemjárta kastélyai

2014-07-09-14-40-33-plan-your-visit-23-1-image1
Bár Skócia jutna eszünkbe titokzatos, szellemjárta kastélyokról, Cardiff is büszkélkedhet ilyen kastélyokkal. A Cardiffi kastély a leglátogatottabb, főleg a családok körében, hiszen rengeteg interaktív programmal várja a gyerekeket is. Továbbá a gyerekeket vonza a kastély mesebeli jellege, hiszen eredetileg Bute harmadik grófja, egy kisgyerek kérte fel William Burges építészt, hogy váltsa valóra álmait kastély formájában. A kicsit nagyobbaknak kedve támadhat szellemtúrára menni, melyhez a Cardiff History társaság rendez ilyen túrákat a Cardiff és Coch kastélyokban.

stage

A kimerítő városnézés után fogyasszunk valamit egy egész különleges helyen. A The Clink étterem ugyanis egy börtön múzeumban található, ami kicsit bizarr de felejthetetlen élményt nyújt az odalátogatóknak.
Természetesen ha valami helyi terméket szeretnénk kipróbálni kevésbé extrém helyen, akkor látogassunk el a Cardiffi piacra vagy a St. Fagan piacra.
Ha szereténk Cardiffban valami nem hétköznapit kipróbálni, akkor látogassunk meg a No Fit Stage Cirkuszt. Nemcsak a cirkusz által bemutatott nagyon élvezetesen műsorok miatt, hanem azért is, mert nyílt programként részt vehetünk a cirkusz által kínált akrobata órákon.

Végül tegyünk egy sétát a Cardiff Bay Trail-en, amely lényegében egy hosszú forgalom nélküli sétány Cardiff kikötőjének vonalán.
Cardiffban biztos rengeteg élményel tér haza az ember, ráadásul közismerten kedvesek és barátságosak a helyiek. Érdemes kihasználni az olcsó repülőjáratokat Ferihegyről Cardiffba és élni a lehetőséggel. Biztos nem bánja meg!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment