Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Fedezze fel London városát

Európa

Fedezze fel London városát

Fedezze fel London városát
július 06
11:30 2016

Az Egyesült Királyság fővárosa évente több mint 27 millió látogató célpontja, így Európa egyik legkedveltebb turista célállomása.

Az ókorban alapított város rengeteg látványosággal várja a turistákat, melyeken keresztül végig járhatjuk a brit történelem főbb állomásait. Ezen túl a szórakozni vágyóknak is rengeteget nyújt London, mint Európa egyik legnagyobb éjszakai életével és leghíresebb bevásárló központjiaval rendelkező város .

A Budapestről olcsón elérhető London történelmi központja igazi turistacsalogató központ.

Természetesen a westminsteri városrész az első sorban látogatott része Londonnak, hiszen itt található a Buckingham-palota. Az 1700 évek elején épült palota adja ma az angol királyi család londoni rezidenciáját. Évente több, mint 475 000 látogatót fogad és a főbejáratai is csodálatosak. Mielőtt belépünk mindenképp csodáljuk meg a főbejárat előtt található Viktória királynő emlékművet. A több mint 770 szobával rendelkező palota egy része nyitva áll az érdeklődő turisták előtt, természetesen amikor a lobogót kitűzik a palotára, vagyis mikor az uralodó „otthon van”, a palota bizonyos részei nem látogathatóak.

V

A palota látogatása után érdemes betérni a St. James parkba, amely a palota közvetles közelében található. Az eredetileg mocsaras lápot még a 16. században allakították parkká, amely azóta megfelelő nyugodt hely a pihenésre vágyó helyieknek és turistáknak. Egy dologra azonban vigyázzunk! Ne bántsuk véletlenül sem a hattyúkat, ugyanis minden hattyú a Temze környékén a királynő tulajdona így komoly bűntettnek számít bántani őket.

Másik jelentős látványosság a Westminsteri apátság és a mellette található Parlament épülete.

A 960-ban alapított apátság 1066 óta az angol uralkodók koronázási helyszíne. Ezen kívül nemcsak koronázási helyszín, hanem számos jelentős történelmi személyiség végső nyughelye is.

Az apátság közelében található a Westminsteri palota, amit általában az angol parlamentként emlegetünk, annak híres toronyórájával a Big Ben-nel.

A látnivalók listája szinte vég nélküli. Természetesen látnunk kell a legkülönlegesebb brit „hajót” a Tower hidat, valamint a sokáig börtönként használt Tower of London-t, amely a koronaékszereknek is otthont ad.

London minden korosztály számára tartogat bőven látnivalót. A város 40%-a ráadásul zöld terület, mely alkalmassá teszi aktív pihenésre is városnéző turák után. Főleg a fiatalok számára esténként a Soho biztosít szórakozási lehetőségeket. Budapestről olcsón eljuthatunk Londonba az év szinte minden szakában, így érdemes kihasználni ezeket az olcsó járatokat egy felejthetetlen élményre!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment